Portal 072info

Zeničani otputovali u Potočare na kolektivnu dženazu žrtvama genocida (FOTO+VIDEO)

Oko 106 Zeničana u dva autobusa poslana od strane Federalnog ministarstva za boračka pitanja,  jutros u 5:00 sati krenulo je u Potočare na kolektivnu dženazu 135 žrtava genocida na području Srebrenice i samom obilježavanju 20 godina od počinjenog zločina nad bošnjačkim stanovništvom ovog kraja.

Zeničani, nakon nekoliko dana pripreme za ovo putovanje, odlučili su danas biti uz porodice žrtava i sve one koji su preživjeli stravičan zločin koji se desio prije 20 godina.

Ističemo da je iz Zenice otputovalo ukupno šest autobusa sa po oko 50 putnika, tako su dva autobusa čiji je polazak planiran ispred stadiona Bilino Polje u 4:00 sata organizovan od strane Grada Zenice, dva je obezbijedilo Federalno ministarstvo za boračka pitanja, te su također otputovala dva autobusa sa radnicima firme ArcelorMittal iz Zenice.

Naravno nikako ne smijemo zaboraviti i oko dvadesetak vijernih navijača NK Čelik.

Ono što je zasigurno ostavilo ružnu sliku ovog dana, jeste manjak autobusa za kolektivnu dženazu u Srebrenici iz Zenice, te je tako oko pedesetak građana ostalo bez mjesta u autobusu, te vidno razočarani organizacijom uputili se svojim kućama.

Dolazak Zeničana u Potočare planiran je oko 12 sati, gdje će nakon klanjanog podne namaza biti klanjana kolektivna dženaza za 135 žrtava srebreničkog genocida.

Povratak u Zenicu planiran je oko 16:00 sati, a kako je to izgledalo na ispraćaju Zeničana u Potočare, pogledajte u fotogaleriji i videoprilogu?

[Galleries 591 not found]

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box