ZENIČANI, PODRŽITE IZGRADNJU RODITELJSKE KUĆE: Prikupljanje potpisa od 16. do 20. septembra

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Udruženje “Zada”, koje je osnovala Zilha Nadžak u saradnji sa TPO fondacijom, ovih dana intenzivirano radi na inicijativi da Zenica konačno dobije Roditeljsku kuću.

Radili istraživanje

Prema riječima Nadžak, ova inicijativa uslijedila je nakon što su uvidjeli da su roditelji oboljele djece koja su hospitalizirana u Kantonalnoj bolnici Zenica primorani spavati u automobilima.

– Radili smo istraživanja te ustanovili da ima mnogo djece koja su dugo hospitalizirana u Kantonalnoj bolnici Zenica. Međutim, mnogi roditelji, s područja cijelog Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), nisu u mogućnosti da plate ni stolicu u bolnici, o krevetu da ne pričamo – govori Nadžak.

ČITAJ JOŠ:  Sudbina bolesne djece u rukama Zeničana: Prikupljanje potpisa za izgradnju Roditeljske kuće još danas i sutra!

Osim finansijskih poteškoća, bolnica nema dovoljan kapacitet da bi primila sve roditelje.

– Želimo da djeca u blizini imaju svoje roditelje, odnosno da Zenica dobije kuću za roditelje oboljele djece iz cijelog kantona. Posebno smo ostali zatečeni slučajem dječaka iz Maglaja koji je imao teške opekotine. Naime, roditelji su, zbog teške finansijske situacije, spavali u autu, a svaki treći dan išli kući – priča Nadžak.

Kako bi ova inicijativa dobila svoj sretan epilog, neophodna je i podrška građana Zenice, za koju u udruženju “Zada” vjeruju da neće izostati.

ČITAJ JOŠ:  Udruženje "ZADA" Zenica: Predavanje u Lokvinama “Prevencija i zaštita zdravlja žena”, svi ste pozvani!

5.000 potpisa

– Potrebno je prikupiti 5.000 potpisa građana, a mi smo optimisti da podrška sugrađana, za ovako značajan projekt, neće izostati. Kada prikupimo potpise, slijedi podnošenje inicijative na Skupštini ZDK te puni zamah u realizaciji projekta – podvukla je Nadžak, dodajući da će potpise na ulicama grada prikupljati od 16. do 20. septembra.

Prevencija i zaštita

Udruženja je u saradnji sa TPO fondacijom organiziralo i projekt “Prevencija i zaštita zdravlja žena”.

– Organizirali smo predavanja za mještanke nekoliko naselja kod Zenice, na kojima je, o značaju preveniranja zdravlja, govorila eminentna doktorica zeničke bolnice – kaže Nadžak.

ČITAJ JOŠ:  Influenserki umrla kćerka (3), šest sedmica od prvih simptoma
GODISNJICA
MARKETING