Portal 072info

ZALUTAO NA MJESTO KOJE OBNAŠA: Zeničani traže smjenu Sarajlića, direktora JP Grijanje (VIDEO ANKETA)

Slučaj diskriminacije trudnica u JP Grijanje Zenica definitivno je događaj koji je obilježio 2014. godinu, budući da se mnogobrojna bh. i regionalna javnost još uvijek ne može pomiriti sa činjenicom da je direktor javnog preduzeća odlučio dati otkaz Belmi Kokić zbog toga jer je željela postati majka?!

Ovaj slučaj još uvijek ne prestaje biti aktuelan u javnosti, a direktor Sarajlić mudro šuti i ne želi davati izjave medijima po pitanju ovog slučaju. Uspio je, činjenica, kontaktirati autora fotografije koju smo iskoristili za jedan u nizu tekstova koje smo objavili da se ukloni njegova fotografija vjerovatno jer mu se ne sviđa kako izgleda na istoj, a nedavno je nekako uspio prevaliti preko usta Hayat Televiziji da će čekati odluku suda i pripremno ročište zakazano za mart slijedeće godine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dok javnost osuđuje ovaj brutalan slučaj i zahtijeva njegovu smjenu, oni koji su povjerili direktorsku stolicu Sarajliću također ne pokazuju grižnju savjest po pitanju ovog slučaja. Ipak, dok odgovorni šute, mediji i javnost ne žele tek tako dozvoliti da ovaj slučaj prođe bez posljedica po onog ko je odlučio otpustiti uzornu radnici radi trudnoće.

U prilogu novinarke Adle Abazović i kamermana Ahmeda Jašarevića pogledajte šta Zeničani i Zeničanke misle o Sarajlićevoj odluci, te da li smatraju da bi isti trebao preuzeti odgovornost i podnijeti ostavku?!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME