Zeničani ukazali pomoć u Maglaju!

Podijelite vijest

Da je situacija koja je zadesila Bosnu i Hercegovinu ujedinila mnoge ali i pokazala kako se Bosanci i Hercegovci znaju pokazati i u nevolji pokazatelj su brojne informacije kojima svjedočimo posljednjih dana, a naročito je bh. mladost bila u prvom planu. I pored činjenice kako mnogi smatraju da bosanskohercegovačka omladina ipak najviše voli sjediti i Fejsbučiti, mnogo je fotografija i video zapisa koji su demantovali ove navode.

Tako su i jutros, samoinicijativno, mladi Zeničani krenuli put Maglaja kako bi pomogli ugroženom stanovništvu da što prije stvore uslove za život. U razgovoru za naš portal, Benaris Mahmić nam je kratko prenio utiske iz Maglaja:

“Izvadili smo ogromne količine blata, očistili par prostorija, bacili mnogo smeća kao i stvari koje su bile uništene. Situacija je krajnje žalosna, ljudima je od kuća jedino ostao beton dok je sve ostalo uništeno” – prenio je svoje impresije.

Važno je još istaći, a kako nam prenosi izvor, da i dalje pristiže humanitarna pomoć za sve ugrožene u Maglaju, a naročito su potresne situacije u kojima ljudi lože vatru ispred svojih uništenih kuća kako bi mogli napraviti obrok.