Portal 072info

Zeničani uživali u pravljenju i degustaciji palačinaka

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Međunarodni dan palačinaka po prvi put obilježava se i u Zenici, a u sklopu obilježavanja ovog dana organizovana su i takmičenja u pravljenju palačinaka, najvećem broju okretanja palačinaka, te njihova degustacija, javlja Anadolu Agency (AA).

Ova manifestacija se po prvi put obilježava u Zenici, a učešće u obilježavanju ovog dana uzele su zeničke osnovne i srednje škole uz podršku brojnih sponzora te Udruženja kuhara Bosne i Hercegovine koji ocjenjuju napravljene palačinaka.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Manifestacija koja traje jedan dan održava se u prostoru Starog pozorišta u Zenici, uz besplatnu degustaciju napravljenih palačinaka. Ideja za održavanje ovakve manifestacije postoji već neko vrijeme, rekla je PR manifestacije, Sena Imamović.

“Ovakva manifestacija se već pet godina održava u Gradačcu na kojoj su učestvovali i učesnici iz Zenice, te se ove godine ova manifestacija po prvi put održava i u Zenici. Cilj je da se tradicija nastavi kako u Zenici, tako i u drugim gradovima. Ovo je manifestacija neprofitnog karaktera i učesnici su različite škole sa područja Zenice. Pripremaju se palačinke na različite načine te različiti takmičarski programi su ono što čini današnje obilježavanje ovog dana“, rekla je Imamović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)