1 39
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti
Kurbani 2021

U zeničkoj “Areni” počela je masovna vakcinacija građana protiv koronavirusa. Građani s kojima smo razgovarali imali su samo riječi hvale za “Dom zdravlja” i cjelokupan proces organizacije.

Vakcinacija se vrši u skladu sa prioritenim grupama, na način kako je to propisano u Planu za vakcinaciju protiv COVID-a 19 Federacije BiH.

Izbjeći gužve

Kako bi se izbjegle gužve i nepotrebna čekanja, direktorica “Doma zdravlja” Mersija Kasumović ističe da će svi građani Zenice koji se danas trebaju vakcinisati protiv Covida- 19, dobiti iz pripadajuće ambulante porodične medicine poziv telefonskim putem da se jave na vakcinaciju u tačno određenom terminu.

– Zdravstveni radnici mogu u “Areni” da vakcinišu samo građane koji se nalaze na listi za vakcinaciju koja je formirana u pripadajućim ambulantama porodične medicine. Molimo sve građane za strpljenje jer se očekuje da ćemo uskoro dobiti dodatne količine vakcina, te će svi građani koji žele da se vakcinišu u narednom periodu biti vakcinisani – kaže direktorica Kasumović.

Među brojnim građanima koji su se odazvali vakcinaciji su supružnici Naza (67) i Mehemed (71) Suljić.

– Organizacija je odlična. Od ulaza u “Arenu”, razgovora sa osobljem, procesa vakcinacije, potom i dijela gdje sjedimo nakon vakcinacije. Vodilo se računa o svemu, osigurana nam je i voda nakon vakcinacije. Sve je proteklo odlično i u najbolje redu, bez ikakvih komplikacija. Čestitke direktorici i Domu zdravlja Zenica – kaže Mehemed.

I njegova supruga imala je isključivo riječi hvale, napominjući da nijednog trenutka nije razmišljala hoće li se prijaviti da se vakciniše.

– Savjetujem svima da to učine, bez razmišljanja i kalkulacija. Sve je organizirano na nivou, čestitke “Domu zdravlja” koji je sve ovo do u detalje isplanirao. Vakcinacija je protekla bez problema, ništa nije boljelo. Osjećam se odlično i hvala “Domu zdravlja” što nam je ovo omogućio – ističe Naza.

Bit će vakcinisano 2.000 građana

Podsjetimo, tokom četiri dana u zeničkoj “Areni” bit će vakcinisano 2.000 građana, a dosad se prijavilo 13.387 građana Zenice. Od tog broja vakcinisano je 1.858 građana, od čega je njih 412 revakcinisano.

U postupku vakcinacije u “Areni” angažirano je 88 uposlenika “Dom zdravlja” Zenica, koji su raspoređeni na ljekarskom punktu, punktu za administraciju, punktu za vakcinaciju i punktu za opservaciju.