Zeničanin radi na novoj igrici “Roll Ball” (VIDEO)

Zeničanin Belmin Kozlić zajedno sa svojom ekipom iz ArtStationa trenutno radi na novoj igrici “Roll Ball”, koja bi uskoro trebala biti dostupna Android i iOS korisnicima. Radi se o casual igrici u kojoj se igrač nalazi u ulozi lopte, te mora izbjegavati različite prepreke, ali i završiti svaki od nivoa u tačno određenom periodu.

“Roll Ball” će sadržavati između 30 i 40 levela, od čega je 16 već finalizirano. Pored toga, vizuelni aspekti svakog od nivoa će se razlikovati, tako da će igrač putovati kroz zelene, snježne, pustinjske krajolike i zamke trudeći se savladati sve izazove koji će se naći pred njim.

Igrica ima i sistem prikupljanja novčića s kojim na kraju svakog levela igrač bude nagrađen. Pored toga, igra će imati i tzv. skin sistem koji podrazumijeva da će igrač moći birati izgled svoje lopte, a to će mu također omogućiti po automatizmu i veći broj prikupljenih novčića.

“Roll Ball” nema posebno definiranu priču, već se radi o klasičnoj casual igri koja se sastoji od padanja i ponovnog pokušavanja prelaska iz jednog nivoa u drugi. Za kontroliranje lopte koristi se nagib mobilnog telefona.

Nova igrica je rađena u programu Unreal Engine 4, a bit će lansirana na Google Playu i App Storeu.

Klix.ba