Portal 072info

Zeničanin satima bio zaglavljen u liftu

Zbog greške u najavi isključenja struje u njegovoj zgradi, Zeničanin Bilal Isaković 10. juna je ostao zaglavljen nekoliko sati u liftu, a nisu mu mogli pomoći ni vatrogasci.

– Najavljeno je da će struje nestati u 11 sati, obaviješteni smo o tome uredno, ali došlo je do greške, pa su struju isključili u 8.30. Kada je nestalo struje, bio sam u liftu i zaglavio se između devetog i desetog sprata. Bio sam bespomoćan i zarobljen na međuspratovima, gubio sam zrak i osjećao nesvjesticu – priča nam Isaković.

Uzaludno je, dodaje, dozivao pomoć. Zatim je pozvao vatrogasce, a o svemu je odmah obavijestio i nadležne u „Elektrodistribuciji“ Zenica.

– Vatrogasci su samo uspjeli otvoriti vrata lifta, da bih imao zraka. Nisu me mogli izvući jer je bilo usko. Hvala momcima iz „Mervana“ koji su ručno podigli lift, jer iz „Elektrodistribucije“ nisu željeli uključiti struju uz izgovor da su najavili nestanak struje – govori Isaković, koji je potražio i ljekarsku pomoć, a planira i tužiti „Elektrodistribuciju“ zbog ovog propusta.

AVAZ – D.PAŠALIĆ

Podijelite članak
  • 402
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box