Portal 072info

Zeničanka Amra Manđuka oduševila tortom od dva metra

Zeničanka Amra Manđuka oduševila je svoje sugrađane kad je, uprkos tome što je u sedmom mjesecu trudnoće, napravila rođendansku tortu visoku čak dva metra. Kaže da se pravljenjem torti i fondan figurica bavi već šest godina, od kada ju je kćerka zamolila da joj napravi jednu za rođendan.

– Moje torte su išle čak i do naših komšija u Sloveniju, do Vlašića, ali i do svih gradova naše lijepe Bosne. Svi su bili oduševljeni tortama – govori ona.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Najviše pažnje ovih dana izazvala je, ipak, grandioznom tortom, koju je napravila kao narudžbu za obilježavanje punoljetstva.

– Torta od dva metra bila je veliki izazov za mene. Konačnim rezultatom, priznajem, iznenadila sam i samu sebe. Ova torta ostat će mi zauvijek u sjećanju, ali će biti i moj zaštitni znak. Prisutni na rođendanu bili su očarani izgledom, zapitkivali su kako sam je napravila… – govori Amra.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dodaje da im, ipak, nije otkrila sve detalje, jer tajne uspjeha svog posla strogo čuva za sebe, a raduje se u skorije vrijeme još većim izazovima. Učestvuje i u velikom svjetskom takmičenju za najboljeg dekoratera slastičara.

– Izabrali su da moja torta bude dio takmičenja, odnosno rame uz rame s vrsnim svjetskim dekoraterima, što je za mene veliki uspjeh. Uskoro će se znati i rezultati, a trenutno sam u vodstvu – govori Manđuka.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
 - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

AVAZ – D.PAŠALIĆ

Podijelite članak
  • 1K
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME