Portal 072info

Zenički atletičari na pripremama u Makarskoj

Zbog loših uslova za trenažni proces u zimskom periodu,članovi Atletskog kluba Zenica,tokom januara svake godine putuju u svoju staru bazu u Makarskoj.Od 4. januara na morskim pripremama su već Mesud Pezer i Abedin Mujezinović.Sutra na makarsku rivijeru putuje trener Elvir Krehmić sa mladim atletičarima Maidom Redžićem i Sedinom Hecom.

Ostatak zeničke ekipe na čelu sa trenerima Azizom Keveljom, Mehmedom Skenderom i Miroslavom Ubiparipom optutovaće 8. januara.Na baznim pripremama ekipa Atletskog kluba Zenica ostaće do sredine januara. Sedam dana kasnije zenički atletičari učestvovaće na dvoranskom takmičenju u Beogradu.

Bacač kugle Hamza Alić trenira u Zenici na Kamberovića polju, dok se bacač koplja Dejan Mileusnić od oktobra prošle godine nalazi na usavršavanju u Americi gdje će ostati do marta ove godine.

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka  završni dio priprema obavit će u Portugalu,nakon čega slijedi serija nastupa na dvoranskim mitinzima i prvenstvima.Prvi u nizu ovogodišnjih nastupa je 28. januara u italijanskom atletskom centru u Padovi.

rtvze

Podijelite članak