Portal 072info

Zenički bazeni u petak počinju s radom

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon što su konačno zavladale ljetne temperature i stabilne su vremenske prilike, gradski bazeni u Zenici zvanično bi trebali početi sa radom u petak, 14. juna, saznaje “Avaz”. 

Prema riječima Nedima Talića, direktora Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, koje rukovodi otvorenim bazenima u Crkvicama, svi uslovi za početak sezone su ispunjeni, a samo se još čekaju rezultati analize ispravnosti vode. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

– Voda je trenutno na analizi i čekamo da nam se dostave rezultati. Očekujemo da će to biti ovih dana, kako bi sezona na gradskim bazenima zvanično mogla početi u petak – kaže Talić za “Avaz”. 

Podsjetimo, iako je u prethodnih nekoliko sezona ovo preduzeće učinilo značajan iskorak kada se radi o ponudi koju pružaju na bazenim, kako u domenu uslova i ambijenta za kupanje tako i u ugostiteljskoj ponudi, te pratećim sportsko-zabavnim sadržajima, i ove godine planiraju se inovacije. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– I ove sezone nastavljamo u tom pravcu, sa određenim osvježenjima i novinama, u što će se i posjetioci sami moći uvjeriti. Namjera je, sa sportskim školama, organizirati spotove na vodi, obogitati dječije igralište, uljepšati prostor bazena, organizirati turnir u odbojci i košarci, „Fashion week“… – kaže Talić. 

Ističe da se cjenovnik ulaznica za predstojeću sezonu neće mijenjati, tako dnevna ulaznica za odrasle osobe ostaje 4 KM, a za djecu do 15 godina 2 KM. Na raspolaganju su i poludnevne ulaznice nakon 15 sati, po cijenama od 2 KM i 1 KM. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iako se Zeničani često odluče posjetiti i bazene u okruženju, Talić smatra da kompleks zeničkih bazena zadovoljava sve kriterije, što je dovoljan razlog da privuku sve ljubitelje bazena. 

– Za sigurnost kupača i ove godine bit će zadužena spasilačka sastavljena od certificiranih spasilaca za spašavanje pod vodom i na vodi, a u saradnji sa Institutom za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, kontinuirano i svakodnevno će se kontrolirati, provjeravati i pratiti kvalitet vode – zaključuje Talić. 

Kapije bazena otvaraju se u 10 sati, a zatvaraju u 19 sati. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Brojni muzički sadržaji 

Proteklih godina na bazenima su organizirani brojni događaji iz domena sportskog, kulturnog i zabavnog života grada, kojima se nastoji građanima omogućiti da što bolje provedu ljeto. 

– I ove sezone planiramo organizirati neke od muzičkih sadržaja, odnosno, koncerte. Osim toga, namjera je da svakog vikenda na bazenima tokom dana bude angažiran DJ, što će, svakako, doprinijeti boljem i ljepšem ugođaju – kaže Talić. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

AVAZ – D. PAŠALIĆ

Podijelite članak
  • 551
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Spas od visokih 34 stepena: Zeničani uživaju na gradskim bazenima u Crkvicama

Portal 072info

Zeničani uživaju na gradskim bazenima u Crkvicama (FOTO)

DPA - Portal 072info

ZENICA: Gradski bazeni uprkos ljetnim temperaturama zatvoreni

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME