Zenički heroj Lokalnih izbora 2016!

Povodom  informacija u medijima o izvršenju krivičnog djela davanje mita i i drugih oblika koristi te podmićivanju člana Biračkog odbora prije početka proteklih Izbora u Zenici, Predsjedništvo Foruma građana Zenice je održalo vandredni sastanak, na kojem smo donijeli stav po predmetnoj temi.

MUP ZDK je potvrdio, a tužilac naložio istragu o slučaju Vrselje, u kojem se navodi da je naš sugrađanin, član Biračkog odbora, animiran da učestvuje u nezakonitim radnjama pri brojanju glasova na Lokalnim izborima 2016 u Zenici. Za angažman i učešće u nezakonitim radnjama pri brojanju glasova, predato mu je 1.500,00 KM, a njegova obaveza je bila da na dan Izbora u 19:00 sati napusti biračko mjesto. Naš sugrađanin je ove radnje podmićivanja  prijavio i primljeni novac predao policiji.

Forum građana Zenice pozdravlja  hrabri i herojski čin našeg sugrađanina, kao pozitivni primjer koji u budućnosti svi građani trebaju slijediti. Ukoliko se istragom utvrdi da je to tačno, po našem mišljenju,  prijavitelj je „ZENIČKI HEROJ LOKALNIH IZBORA 2016“.

Također, dajemo punu podršku institucijama, prije svega MUP-u ZE DO kantona i Kantonalnom tužilaštvu ZE-DO kantona, i nadamo se da će njihovi napori pri rasvjetljavanju ovog i drugih sličnih  slučajeva  biti pozitivno riješeni i da će izvršioci ovih krivičnih djela  biti procesuirani.  

Nadamo se da će naša podrška pomoći i dati hrabrosti svim građanima koji se nađu u sličnoj situaciji da prijave svaku koruptivnu radnju i  da će nadležni organi uraditi  svoje poslove po zakonu, kako bi u budućnosti ovakvih i sličnih slučajeva bilo što manje.  

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE