peze
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport
NER FIT

Bosanskohercegovački rekorder u bacanju kugle, olimpijac Mesud Pezer, ovogodišnji je dobitnik „Zlatnika Kulina bana“, kojeg mu je Forum građana Zenice, povodom 832. godišnjice objave Povelje Kulina bana, dodijelio u Parku „Kulin ban“ na Bilinom polju u Zenici.

FIXGEHALT

Pezeru je priznanje dodijeljeno, kako je istakao predsjednik Foruma Faruk Kadrić, za „promociju Grada Zenica i države Bosne i Hercegovine“ u svijetu.

– Ovo je za mene jedan poseban dan. U svojoj sportskoj karijeri primio sam dosta priznanja i osvojio dosta medalja, ali, zasigurno, ovo je nešto posebno za mene, zato što su to prepoznali moji građani Zenice. Imam osjećaj da su me cijelo vrijeme pratili i poštuju moj rad i trud. Iskreno obećavam da ću im se odužiti, da, ako Bog da, svoju Zenicu i BiH predstavljam u što boljem svjetlu na narednim, velikim takmičenjima – podvukao je Pezer, koji se zahvalio za dodjeljeno priznanje.

Prije Pezera, od sportista su isto priznanje Foruma građana Zenice dobile njegove klupske kolege iz Atletskog kluba Zenica, srednjeprugaš Amel Tuka i bacač kugle Hamza Alić, kao i nogometni reprezentativci Zvjezdan Misimović i Emir Spahić.

LIDER

Manifestaciju je, prigodnim historijskim govorom, uveličao i zenički historičar dr. Amir Ismić, koji je podsjetio na značaj tog, „prvog poznato pisanog historijskog dokumenta“ koji svjedoči o državnosti BiH.

Predstavnici Foruma građana Zenica i Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Grada Zenica „Zlatni ljiljan“ položili su cvijeće na Spomen-ploču „Kulin ban“.