ZENIČKI TRGOVCI U ŠOKU: Zbog rata u Ukrajini ljudi masovno kupuju brašno…

panika koronavirus trznicentri sarajevo adib facebook 1 696x522 1

Građani Zenice, ali i cijele Bosne i Hercegovine, opravdano su u panici zbog rata u Ukrajini koji je potresao čitav svijet.

To je uzrokovalo ogromne gužve u trgovinama, a stalni redovi na kasama samo su dio onoga što bi nas moglo očekivati u narednom periodu ukoliko se stanje u Evropi ne smiri.

Kupuje se najviše brašno, šećer, mlijeko. Kako za 072info lokalni trgovci govore, građani su u strahu zbog nestašice brašna, te pojedini i rezervišu svoje namirnice.

[irp posts=”679351″]

“Cijeli dan je haos, baš kao kada je počela korona. Najviše interesovanja je za brašno. U kontaktu smo za proizvođačima, nema razloga za zabrinutost odnosno nestašicu”, govori vlasnik lanca marketa u Zenici.

Ističe da bi, prema informacijama koje imaju, jedino moglo doći do nestašice goriva odnosno njegovog povlačenja dok cijene ne poskupe.

-Dakle, goriva ima, ali će ga svi povući dok ne poskupi. U Podlugovima ga nije bilo. Ima danas i situacija da Raiffeisen banka nije željela isplatiti novac jednog našoj sugrađanki. Bila je prinuđena novac prebaciti na račun u drugoj banci, pa je tek onda mogla u toj banci podići svoj novac – priča naš sagovornik.

Prethodni članakPčelari traže pomoć kako bi zaštitili i afirmisali domaću proizvodnju
Sljedeći članakTraže se radnici u BiH, Hrvatskoj, Sloveniji: Može i bez iskustva