Portal 072info

Zenički ugostitelji traže produženo radno vrijeme zbog Svjetskog prvenstva

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nekoliko vlasnika ugostiteljskih i trgovačkih objekata zatražili su pomoć Foruma građana Zenice da se vanredno odobri produženo radno vrijeme ugostiteljskih objekata u toku trajanja svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu.

Kao opravdan razlog inicijative i prijedloga navodi se da utakmice na ovgodišnjem svjetskom prvenstvu igraju se u kasnim večernjim satima, po našem vremenu. Na osnovu spomenute inicijative Forum građana predlaže da Općina Zenica donese odluku o produženju radnog vremena u ugostiteljskim objektima u Zenici za vrijeme trajanja svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu, jer “sport je prije svega opća društvena zabava”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prema zakonskim odredbama o radu ugostiteljskih objekata svaki privredni subjekt mora najmanje sedam dana ranije podnijeti zahtjev za odobrenje produženog radnog vremena, ali se odobrenje može odnositi samo na jedan radni dan.

Praktično ukoliko bi ugostitelji željeli raditi produženo tokom svjetskog prvenstva, od 12. juna do 12. jula, morali bi podnositi zahtjev za svaki dan kada žele raditi produženo radno vrijeme!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix.ba/Fena

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)