ZI – KF: Majstori manipulacije iz SDA ponovo pokušavaju napraviti od Zenice “grad slučaj”

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

zi kf

Majstori manipulacije iz SDA ponovo pokušavaju napraviti od Zenice “grad slučaj”. Nakon što su uspjeli manipulacijama prema sada već bivšem predsjedavajućem Almiru Babajiću prekinuti sjednicu Gradskog vijeća, čime su još jednom narušili dignitet istog, nastavljaju sa lažnim spinovanjima ovaj put sa revizorskim izvještajem iz 2018. godine.

Napomenut ćemo da je dužnost svakog revizora da, prilikom izrade izvještaja, ukoliko uoči bilo kakvu nepravilnost istu prijavi nadležnim organima. Poznajući količinu mržnje koju članovi SDA javno iskazuju prema Fuadu Kasumoviću, kao i činjenicu da je prethodna godina bila izborna, vjerujemo da bi, da imaju bilo kakvu osnovu, uhapsili gradonačelnika. Tu sva priča završava i nećemo dozvoliti onima koji su godinama zaduživali i krali Zenicu, te onima koji su nakon 2016. godine sa svih drugih nivoa vlasti bezobrazno kažnjavali građane našeg grada, da manipulišu sa lažnim informacijama koje plasiraju zeničkoj javnosti koja ih je nepovratno poslala na političko smetljište gdje im je odavno i bilo mjesto.

Kada je u pitanju trasa autoputa Koridor Vc, „Zenička inicijativa – Kasumović Fuad“ učinit će sve da ispravi nepravdu koju je stanovnicima Nemilske regije načinila SDA, dozvolivši gradnju autoputa kroz Nemilu bez saglasnosti lokalnog stanovništva. Navedena trasa utvrđena je na federalnom nivou, a Grad Zenica je prilikom izrade Regulacionog plana bio dužan preuzeti dio prostornog plana za autoceste sa višeg nivoa.

Svi znamo ko je u prethodnim godinama činio apsolutnu vlast na federalnom nivou (SDA-HDZ) i mještani Nemile moraju znati ko ih je uskratio za izlazak na autoput Koridor Vc. Delegacija EU je uputila dva pisma u kojima je elaborirano sedam (7) opcija za trasu autoputa sa pripremljenom prezentacijom za javnu raspravu koja nikada nije održana, iako je EU insistirala na tome. Najzaslužniji za to je visokopozicionirani član SDA Naidin Ahmetspahić koji je postao poznat po izjavi da su mu se mailovi, u kojima su pisma EU, “pomiješali”, a pored njega, vijećnik SDA iz prethodnog saziva, koji je, kako je navedeno vrijeme u komunikaciji sa EU naveden kao predstavnik mjesne zajednice, Ekrem Ćosić i član SDA, Nijaz Lužić.

„Zenička inicijativa – Kasumović Fuad“ nema vlast pet (5) godina, a kao nezavisna lista dobila je najveću podršku građana Zenice na prethodnim izborima. Već u prvoj godini djelovanja, uradili smo mnogo više za Zenicu nego manipulatori iz SDA za dvije i po decenije.