Portal 072info

ZIMSKA ATMOSFERA Za vikend će padati snijeg!

Predstojećeg vikenda nas očekuje prava zimska atmosfera jer u vremenskoj prognozi piše da će u subotu na planinama padati snijeg.

U subotu prolazno naoblačenje sa sjeverozapada će preći preko Bosne i Hercegovine. U jutarnjim satima u Bosni u nizinama lokalno može pasti malo kiše, a na planinama slab kratkotrajan snijeg, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera, krajem dana u skretanju na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –4 i 1°C, na jugu zemlje od 1 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između od 3 i 8°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

U nedjelju se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima moguća je magla magla ili sumaglica prije podne. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između –4 i 1°C, na jugu zemlje od 1 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između od 5 i 10°C, na jugu zemlje i u Krajini od 10 do 14°C.

Dnevni avaz

 

Podijelite članak