Životne prekretnice u životu muškaraca: U ovim godinama najčešće stupaju u brak, varaju, gube seksipil…

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Britanska autorica Tanith Carey odlučila je istražiti faze u životu jednog muškarca te otkrila u kojim godinama muškarci najčešće doživljavaju neke velike životne prekretnice.

Svoje je istraživanje temeljila na nekim ranije provedenim studijama. Tako je za Daily Mail otkrila da muškarci najčešće gube nevinost s 15 godina, ali i da su s 29 godina najviše seksualno aktivni.

Carey piše i da većina muškaraca u brak stupa oko 32. godine života te da su, unatoč drugačijim uvriježenim mišljenjima, uglavnom oni ti koji prvi izjavljuju ljubav u odnosima sa ženama.

U prosjeku muškarci čekaju 88 dana da priznaju partnerici ljubav, dok žene s tim čekaju i do 134 dana, prema nekim britanskim studijama. S 37 godina muškarci se osjećaju najzadovoljnije sobom (dok je za žene ta dob 34 godine).

To zadovoljstvo nije povezano s fizičkim izgledom, već s postignućima u životu. Naime, većina njih do te se godine oženila, dobila dijete te stambeno situirala, prenosi index.hr.

Kada zagaze u četrdeset godine života, muškarci se, piše Carey, počinju osjećati kao da više nisu zanimljivi suprotnom spolu.

Tada počinju biti nesigurniji oko svog fizičkog izgleda. Najizglednija dob za preljub muškarca je 49. U toj godini muškarci najčešće prevare svoju partnericu. Za žene se taj stadij dogodi mnogo ranije – s 28.

Žene, prema nekim studijama, smatraju da muškarci izgube seksipil nakon 53. godine, no to, čini se, ne znači i da nakon te godine seksualni život muškaraca prestaje. Naime, sve veći broj muškaraca u sedamdesetim godinama tvrdi da još uvijek uživa u seksualnim aktivnostima.

Prema British Medical Journalu, taj je broj – sedam od deset ispitanih muškaraca. Age UK i Univerzitet u Manchesteru napravili su studiju koja je pokazala da seksualna aktivnost za neke muškarce ne prestaje ni kad uđu u devedesete godine života. “Seks ne prestaje, samo se mijenja”, objasnio je doktor David Lee koji je radio na toj studiji.