Portal 072info

Zloupotrebom položaja 40-godišnjak stekao više od milion KM

Novac ilustracije

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije su 28. decembra Okružnom tužilaštvu u Banja Luci podnijeli Izvještaj o otkrivanju izvršioca za krivično djelo zloupotreba ovlaštenja u privredi za LJ.V. (1975), nastanjenog u Bosanskoj Gradišci, saopćeno je iz MUP-a RS, prenosi novinska agencija Patria.

Za LJ.V. postoji osnov sumnje da je u vremenskom periodu od 16.09.2010. do 17.01.2013. godine na području opštine Bosanska Gradiška izvršio krivično djelo zloupotreba ovlaštenja u privredi.

Navedeno krivično djelo, LJ.V. je izvršio tako što je kao odgovorno lice u pravnom licu sa sjedištem u Aleksandrovcu, opština Laktaši, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi u iznosu od 1.117.116 KM za svoje pravno lice, sastavljanjem isprava neistinitog sadržaja, odnosno prikazivanjem lažnih bilansa poslovanja i lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica, neistinito prikazao stanje i kretanje sredstava i rezultata poslovanja pravnog lica, sa sjedištem u Aleksandrovcu, opština Laktaši, saopćeno je iz MUP-a RS. 

nap.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box