Zlovečera-Jukić: Stacionar Žepče i dalje radi, 11 pacijenata je evakuisano iz objekta, šteta je ogromna

Zlovečera-Jukić: Stacionar Žepče i dalje radi, 11 pacijenata je evakuisano iz objekta, šteta je ogromna

Jak do olujni vjetar koji je u petak 23. februara, 2024., u večernjim satima otpuhao dio krovne konstrukcije sa zgrade žepačkog “Stacionara” prouzrokovao je veliku materijalnu štetu na navedenom objektu, ali je istovremeno i doveo u pitanje nastavak funkcioniranja ove zdravstvene ustanove.

Kontaktirali smo danas ravnateljicu JU “Dom zdravlja sa stacionarom” Žepče dr. Anu Zlovečera-Jukić koja nam je dala informacije iz prve ruke vezano uz novonastalu situaciju u stacionaru.


“Sinoć u 20:30 h, sam obaviještena od strane dežurne ekipe u hitnoj medicinskoj pomoći da je došlo do otkrivanja krova zgrade Stacionara. Po prijemu poziva, odmah sam došla u stacionar, obavijestila Civilnu zaštitu općine Žepče, vatrogasce i Osnivača.

S direktorom i vlasnikom Doma za stare i nemoćne “Ministro” Žepče, odmah sam dogovorila evakuaciju, tj. izmještanje 11 pacijenata koji su bili na bolničkom liječenju u stacionaru. Naši djelatnici koji su već ranije bili završili sa smjenama i koji su otišli kućama na zasluženi odmor su se vratili na posao kako bi što prije evakuirali pacijente, tako da su svi pacijenti dobro i sigurni, i trenutno se nalaze u Ministru.


Osnivač je angažirao firmu koja je pomogla vatrogascima u pokrivanju otkrivenog krova vodonepropusnom folijom, kako bi se spriječio ulazak vode u objekt i eliminirala opasnost od eventualnog izbijanja požara” – kazala je dr. Zlovečera-Jukić.


Ona napominje i da je od preuzimanja dužnosti ravnateljice JU “Dom zdravlja sa stacionarom” Žepče u više navrata upozoravala nadležne da je pomenuti objekt neuvjetan i da je potrebna gradnja novog.


” Ove godine je konačno planirana dodjela zemljišta za izgradnju novog objekta” – naglašava dr. Zlovečera-Jukić uz zaključak da je sinoćnji događaj očito znak da se gradnja više ne može odgađati i da se u realizaciju tog projekta mora krenuti što prije.


Ono što je u cijeloj ovoj nesreći dobro je da nitko od pacijenata, osoblja, niti prolaznika nije povrijeđen, a nastala materijalna šteta se tek treba utvrditi, kako na samom stacionaru, tako i na okolnim objektima na koje je vjetar bacio dio krovne konstrukcije sa zgrade.


“Hitna medicinska pomoć i dalje radi u objektu, vršimo prijem hitnih slučajeva i pružamo medicinsku skrb našim sugrađanima kao i do sada, a u slučaju obilnih padavina i prokišnjavanja, preselit ćemo se u kontejner do našeg objekta koji smo koristili u vrijeme korone” – zaključila je dr. Zlovečera-Jukić.

Radio Zepce

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE