Portal 072info

Znakovi da je vaš dečko još uvijek zaljubljen u bivšu

Duh njegove bivše lebdi nad vašom novom vezom ili ste sve to samo umislili? Evo načina da otkrijete je li vam je bivša djevojka i dalje konkurencija.

Često je spominje

U početku niste na to obraćali pažnju, ali sad vam se čini da se njeno ime magično pojavi usred svakog vašeg razgovora. Vi: “Volim kuhati italijanska jela”. On: “Joj, Ana je bila majstorica za carbonaru!” Vi: “Seks i grad je totalno bezvezna i isprazna serija”. On: “Ma daj, a Ana je bila luda za njom.” Kad čujete njeno ime, oblije vas hladan znoj, piše Cosmopolitan.

Upoređuje vas s njom

Neprestano naglašava kako je njegova bivša radila neke stvari bolje nego vi. Ili, još gore, hvali vas u kontekstu bivše cure. “Drugovi s nogometa su rekli da si prelijepa. I zamisli, da malo ličiš na Anu”. Što je najgore, u zadnje vrijeme ste se i sami počeli s njom upoređivati, satima proučavajući njene fotke na Facebooku.

Nije joj vratio stvari

Prekinuli su prije šest mjeseci ali u njegovom ormaru je još uvijek hrpa njene odjeće, na polici u hodniku gomila knjiga na temu psihologije (koju ona studira), a u kuhinji stara kuharica njene bake ( to ne biste ni znali da vam on nije rekao). Sumnjate i da je kolekcija filmova s Audrey Hepburn njegova. Kad ste mu to spomenuli, rekao je kako ga je ona zamolila da stvari ostanu dok ne sredi trajno stambeno pitanje. Nakon što ga je ostavila. Dođe vam zlo od tolike obzirnosti. Možda se nada da će mu se vratiti?

Još je blizak s njenom porodicom

Vikendom s njenim tatom ide na nogometne utakmice, a njena mama ga zove kad god treba neki savjet vezano uz računare. S njenim starijim bratom čuje se češće nego s vlastitim. Jasno vam je da se nakon godina viđanja vezao za te ljude ali što je previše je previše.

S vama igra igru toplo-hladno

Jedan dan je savršeno nježan i pažljiv te s vama želi apsolutno sve (voditi vas na najljepša mjesta, planirati budućnost…), a drugi dan se ponaša suzdržano i odsutno. I tako na smjenu.

Tvrdi da je nije volio

Ako vaš dragi uporno tvrdi da mu bivša nije ništa značila, iako je s njom proveo nekoliko godina, to je najvjerovatnije izraz njegove ljutnje i povrijeđenosti. Prava je istina da ju je toliko volio da ne zna kako nastaviti bez nje ali to ne može priznati. Ni sebi ni vama.

Podijelite članak