Znate li gdje na svijetu žene imaju najveće, a gdje najmanje prirodne grudi?

Prema podacima World Population Reviewa najveće grudi imaju Amerikanke koje u prosjeku nose C košarice, a slijede ih Venezuelanke, Kolumbijke i Šveđanke, koje su negdje između B i C.

Ovo je inače drugi put da je napravljena studija na ovu temu, nakon što je prva objavljena 2016. godine u časopisu The Journal of Female Health Sciences, a čiji su rezultati također pokazali da vlasnice najvećih grudi žive u SAD-u.

I sada i prije šest godina istraživači su analizirali podatke o veličini grudi gotovo 400 hiljada žena iz 108 zemalja širom svijeta, a studija je u oba slučaja osmišljena kako bi pomogla u usmjeravanju marketinga modne industrije, kao i rastuće industrije estetske kirurgije. I dok najveće grudi (opet) imaju Amerikanke; i u prosjeku su im obje teške 5,7 kg; titula stanovnica s najmanjim grudima otišla je u Švicarsku, dok je 2016. ona pripala Filipinkama.

Švicarke i Filipinke tako uglavnom nose grudnjake s B košaricama, a malo veće grudi od njih imaju Nizozemke, Kanađanke i Gruzijke.

Copy

Inače, kako piše portal Healthline, prosječna se veličina grudi drastično razlikuje od jedne do druge zemlje, a bitno je da toga budu svjesne mlade djevojke iz svih dijelova svijeta. Istraživanja su naime pokazala da one zbog iskrivljene slike o tijelu i niskog samopouzdanja često imaju mentalnih problema, a mnoge bi da mogu promijenile veličinu i oblik svojih grudi.

Prethodni članakAsfaltira se dio trase Marša mira: Učesnici će u Liplju moći klanjati bajram-namaz
Sljedeći članakMilanović: Stanje u BiH nije dobro, stranci prijete hrvatskoj strani