Znate li gdje završi pismo koje vaše dijete pošalje Djeda Mrazu? Imamo odgovor

djedamraz
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Milioni djece (a i neki odrasli) pišu Djedu Mrazu pisma i traže ga poklone. Dok neki svoje pismo nikad ne pošalju na adresu djedice, mnogi na pismo stvarno zalijepe markicu i napišu ‘pravu’ adresu – Sjeverni pol!

Nerijetko im stigne odgovor, pa se pitaju – kako i otkud? – Američka je poštanska služba pisma Djedu Mrazu počela primati prije više od 100 godina, a izvršni direktor pošte Frank Hitchcock još je 1912. godine ovlastio poštare i građane volontere da na njih odgovaraju – priča glasnogovornik poštanskog Odjela za pisma Djeda Mrazu SAD-a.

Kad je količina pisama postala prevelika poštanska je služba okupila i razne dobrotvorne organizacije i korporacije da pišu odgovore, a ko želi može uz odgovor ‘od Djedice’ djetetu poslati i neki od traženih poklona.

Prije par godina Odjel za pisma Djedici se digitalizirao, pa se od 2017. dječja pisma mogu pronaći na jednoj internetskoj stranici, odakle ljudi širom SAD-a mogu izabrati neko i na njega odgovoriti povratnim pismom ili poklonom. Odgovor se naravno piše u ime Djeda Mraza, a Odjel za pisma ga onda šalje kao da dolazi sa Sjevernog pola, s posebnom poštanskom markom.

Glasnogovornik Pošte objasnio je za Insider: – Dijete napiše pismo i stavi ga u kovertu s adresom: Djed Božićnjak, Sjeverni pol. Na to pismo neko od volontera napiše personalizirani odgovor i potpiše ga sa ‘Od Djeda Mraza’.

Oba pisma stavlja u omotnicu i adresira ih na kućnu adresu djeteta, a na kovertu doda i ‘povratnu adresu’: Djed Mraz, Sjeverni pol i šalje na: NORTH POLE POSTMARK POSTMASTER 4141 POSTMARK DR ANCHORAGE AK 99530-9998.

Takvo pismo naslovljeno na ‘Djedicu, Sjeverni pol’ završiti će u pretincu za poštu koja je bez potpune adrese, a zatim će uputiti natrag na odjela za pisma Djeda Mrazu, gdje će neki dobri poštanski službenik ili građanin volonter na njega vjerovatno i odgovoriti.

GODISNJICA
MARKETING