Zukorlićeva stranka slavila sa bubnjevima: Predstavljat ćemo Bošnjake i Sandžak

Screenshot 6

Stranka pravde i pomirenja (SPP) pod vodstvom Usame Zukorlića, sina iznenada preminulog Muamer ef. Zukorlića, koja je na upravo završenim parlamentarnim i predsjedničkim izborima u Srbiji podržala Aleksandra Vučića za novog-starog predsjednika Srbije, od sinoć slavi ostvareni izborni rezultat.

U centru Novog Pazara sinoć se okupilo nekoliko stotina članova i simpatizera Zukorlićeve stranke koje na izborima u Srbiji nastupila s listom „Muftijin emanet“, prenose srbijanski mediji.

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić izjavio je da je ta partija na parlamentarnim izborima osvojila najmanje tri poslanička mandata.

Zukorlić je, obraćajući se masi rekao da su oni kao lista ostvarili najbolji rezultat u Sandžaku prema preliminarnim rezultatima na kojima su, kako on kaže uzeli više od 30.000 glasova, a da je rezultat samo sa biračkih mjesta gdje oni imaju uvid, tako da očekuju i više.

On je rekao da je time SPP “dobila legitimitet da u novom sazivu Skupštine Srbije predstavlja Bošnjake i sve građane Sandžaka“.

Zukorlić je naglasio da je partija na čijem je čelu, a na osnovu tek oko polovine obrađenih rezultata, dobila “apsolutnu podršku birača u Srbiji i biračkim mjestima u inostranstvu“.

Prema njegovim riječima, SPP je ovim rezultatom pokazala da je budućnost Sandžaka, “a to je samo početak“.

Zukorlić je ovom prilikom najavio “oslobađanje“ Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) na sljedećim izborima za taj manjinski organ.

“Na budućim lokalnim izborima neka se dobro drže oni koji su sada na vlasti u Novom Pazaru“, rekao je Zukorlić, prenosi radio Sto plus. On ističe da su pobijedili Rasima Ljajića na lokalnom nivou i „slomili bastilju“ stranci SDA – Sandžaka u Tutinu gdje je, kako on kaže razlika u glasovima bila samo dvije, tri stotine.

“Unaprijeedili smo rezultate na svim mjestima. Veliki rezultat je napravio odbor naše stranke u Bujanovcu, a posebno želim da zahvalim sandžačkoj dijaspori, gdje smo ostvarili apsolutno najbolji rezultat. Ovo je samo jedan korak koji je napravio naš pokret. Mi smo tek počeli. Nastavićemo da koračamo intenzivno putem pravde i pomirenja, putem koji nam je trasirao rahmetli akademik Muamer Zukorlić, kome i posvećuje o ovu pobjedu“, rekao je okupljenima Zukorlić, javlja beogradski Danas.

Prethodni članakOvo su savjeti za duži vijek ljetnih guma: Duže traju i smanjuju potrošnju goriva
Sljedeći članakMalo mjesto puno bogataša: Zašto će zavičaj Milorada Dodika uskoro postati grad i ko će od toga imati koristi