Zvaničnici Minhena odbacuju tvrdnje da će se Oktoberfest održati u Dubaiju

Objavljeno:

Zvaničnici Minhena su se ogradili od očiglednih planova za održavanje Oktoberfesta u Dubaiju odbacujući medijske natpise da se ovaj poznati festival ove godine “seli” na neku drugu lokaciju. Oni su u zvaničnoj izjavi naglasili da je Oktoberfest “minhenski original” te da se održava isključivo u Minhenu.

“Planovi organizatora za događaj u Dubaiju, koji su nedavno objavljeni u javnosti, ne provode se ni uz učestvovanje ni uz saglasnost grada Minhena”, naveli su.

Clemens Baumgärtner, organizator minhenskog Oktoberfesta, rekao je da iako postoje samo male šanse da se ovaj festival održi zbog koronavirusa, ideja da se preseli u Dubai bila bi “apsolutno apsurdna”.

“Istražit ćemo sve naše pravne mogućnosti kako bismo zaštitili minhenski Oktoberfest”, dodao je Baumgärtner.

Poslovna udruženja i grupe zadužene za osiguranje hrane i piva na Oktoberfestu u Minhenu, istakli su da uopće nisu upoznati o festivalu koji bi se trebao održati u Dubaiju.

“Ne znamo nikoga ko tamo ide”, rekao je šef minhenskog pozorišnog udruženja Peter Bausch.

Izvještaji da će se Oktoberfest održati u Dubaiju izazvali su zbunjenost i neumjesne primjedbe korisnika društvenih mreža u Njemačkoj, uključujuući zbijanje šala o nošenju u pustinji prepoznatljivih bavarskih kožnih pantalona za muškarce.

Međutim, sve je izvjesnije da će već najavljeni festival u Dubaiju nastojati preslikati svog imenjaka na desetinama pivskih šatora, štandovima sa hranom i brojnim atrakcijama.

Događaj se može pohvaliti i potvrdom prisustva brojnih poznatih ličnosti među kojima su Arnold Schwarzenegger i Pamela Anderson.

Ovaj festival bi se trebao održati od početka oktobra do kraja marta 2022., paralelno sa Svjetskom izložbom u Dubaiju.

Prošlogodišnji Oktoberfest u Minhenu otkazan je zbog pandemije koronavirusa, piše DW.

H.D. | 072INFO
H.D. | 072INFO
Portal 072info.com najčitaniji je internet portal u Zeničko-dobojskom i Srednjobosanskom kantonu, ali i šire sa četiri miliona mjesečnih posjeta (garantuje Google Analytcs) i najpopularniji portal na društvenim mrežama gdje nas prati 200.000 ljudi!

Podijelite članak:

spot_img
spot_img
spot_img

Popularno

Još sličnih objava
VEZANO

Masakr u crkvi u Kaliforniji: Jedna osoba mrtva, četiri teško ranjene

Više ljudi je upucano u današnjoj pucnjavi u crkvi...

Pobjednik Eurosonga poljubio djevojku i otišao u rat

Frontmen ukrajinskog benda Kalush Orchestra koji je pobijedio na...