Zvezda Granda moli za pomoć: Liječenje košta oko 100.000 eura

maxresdefault 5 750x422 1
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Zvezda Granda, Dragica Zlatić zbog situacije u kojoj se našla njena sestričina Nina uputila je javni apel za pomoć.

Naime, Nina boluje od cerebralne paralize, a neostaje joj novac za liječenje pomenute bolesti koje bi trebalo da se odvija u Zagrebu.

„Nina je dijete moje sestre i rođena je sa cerebralnom paralizom. Već u prvim mjesecima života kod nje je primjećen niži mišićni tonus u nogicama, a kasnije je magnetnom rezonancom utvrđeno da ima hipoplaziju korpusa kalozuma (abnormalnost dijela mozga koji spaja dvije moždane hemisfere) i uspostavljena joj je dijagnoza, nistagmus (nevoljni, titrajući pokreti očiju)“, kaže Dragica za Grand Online i ističe da su njena sestra i zet čitav svoj život podredili Nini.

Na kratkim relacijama Nina hoda samostalno, ali nestabilno. A kako bi potrčala sa drugarima iz škole, kako bi se njen vid i hod stabilizovali, potrebna joj je neurofizikalna terapija robotikom. Liječenje se odvija u Zagrebu i košta oko 100.000 evra, zbog čega je Dragica pozvala sve da pomognu.

„Ona je borac, ona je posebna, ponaša se kao da nema nikakav problem, kao da nema cerebralnu paralizu. Ona je jedna vesela, sretna, vedra i pametna djevojčica koja voli da se igra, priča bajke i to čini sa takvom lakoćom i uživanjem. Ali mora da nastavi svoje terapije u Zagrebu, gdje liječenje robotikom daje najbolje rezultate, kada je rieč o cerebralnoj paralizi. Ipak, za to nam je potrebna zaista velika svota novca. Preko organizacije Budihuman.rs prikupljaju se sredstva za Ninino lepše detinjstvo, potrebno je da se u poruci napiše 1011 i pošalje na 3030“, kaže pjevačica.