denis zvizdic
AUTOR: K.H.
DATUM: stu 4, 2021 @ 21:50
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Predsjedavajući Zastupničkog doma PS BiH, Denis Zvizdić komentarisao je aktuelnu političku situaciju nakon jučerašnje sjednice Vijeća sigurnosti UN-a.

NER FIT

Zvizdić je na svom profilu podijelio video iz gostovanja u Pressingu sa Amirom Zukićem i istakao nekoliko jako bitnih stvari koje je tada rekao.

Priča da bi nezavisnost RS-a podržalo sedam evropskih zemalja se samo može čuti u zadimljenom restoranu kada je previše glasna muzika i možda Dodik i neko od njegovih saradnika ne čuju dobro. Ne postoji niti jedna zemlja EU koja bi prekršila standarde međunarodnog prava i međunarodno priznate suverene Bosne i Hercegovine. Ako se ugrožava Ustav, ako nema Dejtona, prvi član Ustava je jasan, Bosna i Hercegovina nastavlja kontinuitet Republike BiH kao BiH sa članstvom u svim međunarodnim institucijama, ali i kraj tog sporazuma je jasan da bi se vratili na startne pozicije – Republika BiH bez entiteta. Ono što ja očekujem od EU jeste da se ponaša prema Bosni i Hercegovini i najavama secesije iz RS-a, isto kao što se ponaša prema bilo kakvoj najavi secesije bilo koje pokrajine, bilo koje evropske države.” napisao je Zvizdić na Facebooku.

LIDER