Zvizdić: SAD sa Bidenom na čelu će biti čvrst i posvećen prijatelj BiH

Screenshot 4 1225 18

Pred sutrašnju inauguraciju novog američkog predsjednika Joea Bidena zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić je kazao da očekuje nastavak prijateljskih odnosa BiH i SAD-a. “Podrška Sjedinjenih Američkih Država suverenitetu, teritorijalnom integritetu i međunarodnom subjektivitetu BiH je uvijek bila jasna i nedvosmislena i sasvim sam siguran da će se dolaskom predsjednika Bidena na čelo SAD prijateljski odnosi nastaviti i da će saradnja biti frekventnija i sadržajnija”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, SAD su uvijek imale razumijevanja za odnose u BiH i bile na strani pravedne, jedinstvene i suverene BiH.

“Predsjednik Biden i dio njegove administracije su dobri poznavaoci prilika u BiH, znaju šta je bilo u našoj državi i kakvo je stanje sada i zbog toga vjerujem da će se aktivno uključiti u traženje rješenja za prevazilaženje problema u našoj BiH. SAD sa Bidenom na čelu će biti čvrst i posvećen prijatelj Bosne i Hercegovine u reformskim procesima i euroatlantskim integracijama, a podrška SAD-a teritorijalnom integritetu, suverenitetu i euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine je oduvijek bila i ostat će neupitna”, zaključio je Zvizdić.

Klix.ba