Zvizdić tvrdi da nije zainteresovan za mjesto ministra vanjskih poslova, a Dodik kaže da ono pripada Srbima

denis zvizdic
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Denis Zvizdić (NiP) rekao je danas da “nije zainteresovan” za poziciju ministra vanjskih poslova u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

Zvizdić je rekao da unutar Osmorke još uvijek nisu razgovarali o ministarskim pozicijama.

“Moj stav je već poznat – nisam zainteresiran niti za poziciju ministra vanjskih poslova, niti za bilo koju drugu poziciju u VMBIH”, kaže Zvizdić.

Istovremeno, kako navodi, nerealne su izjave koje čuje da će stranke sa sjedištem u bh entitetu RS dobiti i ministarstvo finansija i MVP, ili da će dobiti bilo koji drugi paket.

ČITAJ JOŠ:  Hrvatska: Sabor danas raspravlja o položaju Hrvata u BiH

“Poput Ministarstva finansija i Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i Ministarstvo saobraćaja i komunikacija itd. Potrebno je sačekati i uvjeriti se da su želje stranaka iz RS-a jedno, a realnost drugo”, naveo je Zvizdić.

Podsjećamo, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas na pres konferenciji u Istočnom Sarajevu da bi mjesto šefe bh. diplomatije trebalo pripasti kandidatu iz RS-a.

klix.ba

GODISNJICA
MARKETING