Zvjezdan Misimović: Begovićeve optužbe neće lako proći

z 5
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Zvjezdan Misimović, savjetnik predsjednika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vice Zeljkovića, u razgovoru za „Dnevni avaz“ odgovorio je na optužbe golmana Evertona Asmira Begovića, koji je na društvenim mrežama njega, Zeljkovića i selektora „Zmajeva“ Ivajla Peteva (Ivajlo) nazvao kriminalcima.

Prljava kampanja

– Iskreno, nisam očekivao takvo nešto, rekao je Misimović i dodao:

– Ali, u posljednje vrijeme me ništa ne može uzdrmati, jer mi je jasno da se vodi kampanja protiv svega onoga što se stvara u reprezentaciji.

U razgovoru ističe da nikad nije učestvovao u nečasnim radnjama, ni kao igrač, ni nakon igračke karijere.

– To će sada rješavati advokati i sudovi, takve optužbe mu neće tako lako proći, otkriva Miske.

Ne zna razlog zbog kojeg je njegov bivši saigrač iz državnog tima iznio tako teške optužbe.

– Možda je uvrijeđen što nije pozvan u reprezentaciju? Što se tiče igračkog kvaliteta, on sigurno ima mjesta u reprezentaciji, ali kao osoba, nisam siguran. Naprimjer, kad je selektor bio Safet Sušić, on je rekao: Ili ću braniti ili više nikad neću doći na okupljanje. Tako je praktično sklonio Kenana Hasagića iz reprezentacije. To vam mogu potvrditi svi koji su bili prisutni… Sjećam se i da se jedino on u Brazilu svađao oko premija.

Misimović je iznio još nekoliko primjera.

– Kada je selektor bio Robert Prosinečki rekao je da ne može doći na okupljanje jer mu se kćerka potukla u školi. A već sljedeći dan je igrao golf u Portugalu. Kada je selektor bio Dušan Bajević, poslije utakmice s Nizozemskom, otišao je iz našeg Trening kampa, a da se ni sa kim nije pozdravio. Nedugo potom smo u Poljskoj morali trenera golmana prijaviti kao trećeg golmana…

Veliko razočarenje

Na pitanje kako su sadašnji reprezentativci, koji su igrali s Begovićem u našem državnom timu, prokomentirali njegove optužbe, Misimović je odgovorio:

– Svi su jako razočarani. Zamolili su me da ispričam pomenute događaje za medije kako bi svi znali o kakvoj se radi osobi.

Nakon brojnih pokušaja da čujemo i drugu stranu, od golmana Evertona, nažalost, nismo uspjeli dobiti nikakvu izjavu.

Sporna poruka

Misimović nije bježao od komentara ni po pitanju navodno objavljene poruke, u kojoj se spominje plaćanje za poziv u naš državni tim.

– Nikad mi niko nije poslao ni sličnu poruku. O tome znam koliko i svi ostali, iz medija. Ako ta poruka zaista postoji, neka to istražuju nadležni organi, rekao je Misimović.