13 razlika između žena i muškaraca

Muškarci i žene se razlikuju po mnogo stvari, slijedi popis 13 najčešćih razlika.

1. Svlačimo se na drugačiji način – Muškarci većinom svlače majice prebacivanjem ruku preko ramena i navlačeći majicu za ovratnik dok se žene svlače tako da prekriže ruke naprijed i uhvate majicu za donji dio. Zanimljivo je da neki muškarci svlače majicu na način na koji to čine žene, dok se žene gotovo nikada ne skidaju poput muškaraca, piše Brightside.

2. Pokazuju svoje ruke na drugačiji način – Muškarci će uvijek pokazati svoje dlanove, a žene gornji dio ruku.

3. Drugačije bacaju loptu – Muškarci loptu bacaju odozgo i od iza glave, dok žene loptu primaju s dvije ruke i bacaju je od naprijed.

4. Zijevaju drugačije – Muškarci će usta prekriti šakom, a žene dlanom.

5. Drugačije čujemo zvukove – Žene mogu čuti zvukove visoke frekvencije, mozak im je “programiran” da čuju dječji plač ili mijaukanje u daljini. No, s druge strane, uškarci će lakše od žena detektirati od kuda zvukovi dolaze.

6. Drugačije sjede – Žene većino sjede sa prekriženim nogama dok muškarci preferiraju sjedenje raširenih nogu.

7. Različito percipiramo lijevo i desno – Muškarci gotovo nikada neće pogriješiti i reći da je nešto desno, a zapravo je lijevo ili obratno, dok će žene na trenutak promisliti prije nego kažu je li nešto na lijevoj ili desnoj strani.

8. Vide drugačije – Muškarci vide jasnije i dalekovidniji su, ali u isto vrijeme slabije uočavaju stvari. Žene imaju jači periferni vid i rijeđe sudjeluju u sudarima s automobilima koji im dolaze sa strane jer ih vide.

9. Na drugačiji način vežu kućne ogrtače – Žene će ga svezati laganije oko struka dok će ga muškarci zavezati oko kukova.

10. Interpretiraju osjećaje na drugačiji način – Žene mogu interpretirati svaki verbalni, vizualni i drugi signal u trenutku dok muškarci ne vide da su povrijedili nekogo dok god im oni to ne kažu.

11. Drugačije rješavaju zadatke – Dok se muškarci mogu koncentrirati isključivo na jednu stvar, žene su majstorice multitaskinga i nije im problem raditi i nekoliko stvari istovremeno.

12. Na drugačiji se način nose s problemima – Žene će o problemima razgovarati s majkom, sestrom ili prijateljicom dok će muškarci radije gledati TV i “patiti” u tišini, sami sa sobom.

13. Drugačije pamte informacije – Ženska memorija je poput nekog velikog ormarića punog ladica u kojem se sve nalazi na svom mjestu. Žene pamte sve informacije o svemu što su čule ili doživjele dok muškarci pamte isključivo stvari koje smatraju jako bitnim.

N1