O NOVOM PROJEKTU NA 072INFO

Adis Mehanović, glumac i voditelj 072PODCASTA: Nadam se da ćemo zainteresirati publiku!

Adis Mehanović, glumac i voditelj 072PODCASTA: Nadam se da ćemo zainteresirati publiku!

U povodu 11 godina otkako je portal “072info” omiljeno štivo u svijetu internet medija miliona čitatelja, tačnije od 29. marta 2013. godine, nastavlja se emitovanje nove sezone “072PODCASTA”.

Kroz novu sezonu “072PODCASTA” povodom 11 godina portala “072info” vodit će vas, između ostalih, Adis Mehanović, glumac Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici. Rođen je u Zenici. Osnovnu i srednju školu završio u Zenici. Diplomirao na Fakultetu humanističkih nauka u Mostaru – Odsjek gluma. Glumom se počeo baviti na dramskom studiju Bosanskog narodnog pozorišta, čiji je član bio dvije godine. Godine 2005. postao je član Glumačkog ansambla Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Od tada do danas, tumačio je uloge u predstavama različitih žanrova.

Tom prilikom razgovarali smo sa glumcem Mehanovićem koji nam je kazao da će uz svoje goste zainteresirati publiku.

-Gluma je moja prva ljubav i ništa je u tom smislu ne može zamjeniti. Drugo, gluma podrazumijeva rad ispred kamere i svako iskustvo tog tipa je dragocjeno. A kao treće, zanimljiva mi je forma kao i pokušaj da se okušam u tako nečemu. Svako iskustvo je vrijedno – kazao je Adis za portal “072info”.

Sa Adisom smo i razgovarali o njegovim gostima i šta možemo sve očekivati u novom projektu našeg portala, on nam je kazao:

– Teme i goste dogovaram zajedno sa produkcijom tako da tema zavisi od gosta, a gost od zanimljivosti ili aktuelnosti koju nam donosi. Nadam da ćemo uspjeti zainteresovati publiku. To bi bila moja očekivanja. Ipak sam pionir u ovome. O gostu kad dođe vrijeme… – rekao je Mehanović.

Mehanović će, odlukom produkcije, u 072PODCAST studiju biti domaćin gostima iz svijeta kulture, muzike, društva, “običnih” ljudi sa neobičnim pričama, poznatih osoba iz svijeta društvenih mreža, uspješnih privrednika…

Inače, prvi 072PODCAST planiran je u nedjelju, 19. maja, sa početkom u 19 sati. Gost prvog izdanja je Šemsudin Mehmedović, osnivač stranke “Naprijed” i državni zastupnik.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE