TREĆA SREĆA

Prikupljeno 19 potpisa, spremna nova prekompozicija vlasti u ZDK

Prikupljeno 19 potpisa, spremna nova prekompozicija vlasti u ZDK

Zeničko-dobojski kanton ponovo je u političkim problemima, a sve je izvjesnije kako bi moglo doći do ponovnog preslagivanja vlasti, saznaje “072info”.

Naime, kako je predočeno našem portalu, spisak sa 19 potpisa zastupnika nove većine je već prikupljen, što bi značilo “treću sreću” kada govorimo o vlasti u ZDK.

-Još uvijek se razmatra hoće li se nova većina obznaniti sada jer idu Lokalni izbori ili će se nova većina obznaniti odmah po završetku izbora – tvrdi nam izvor, dok pokazuje spisak prikupljenih potpisa uz uslov da se ne obznanjuje radi ogromnih pritisaka na potpisnike nove većine.

Portal “072info” kontaktirao je neke od potpisnika sa spiska koji nam je predočen, a svi oni potvrdili su nam da se dogovara nova parlamentarna većina, međutim, radi ogromnih pritisaka nisu željeli javno govoriti o budućoj većini u ZDK.

Podsjetimo, do sada se većina u ZDK mijenjala dva puta. Najprije su vlast formirali BHI-KF, SDP, DF, NiP, Naša stranka… bez SDA, da bi se nedugo zatim dogodilo izglasavanje nepovjerenja Vladi ZDK sa 20 glasova za. Novu većinu za sada u ZDK čine SDA (11), DF (3), SBB (2), NES (1) i nezavisni zastupnici (3).

Bit će interesantno pratiti hoće li i kada doći do trećeg preslagivanja vlasti u ZDK, za šta je prikupljeno dovoljno potpisa – njih 19.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS