Adna Šestić: Radujem se koncertima s Tonyjem, ovo je premašilo sva moja očekivanja

Adna Šestić, čiji je neobični glas odjeknuo regionom nakon njenog prvog nastupa na Supertalentu u finalu je osvojila simpatije Tonyja Cetinskog koji ju je pozvao da gostuje na njegova dva koncerta u Zenici i Sarajevu. Kada je jednog sasvim običnog ponedjeljka stupila na scenu hrvatskog Supertalenta, ni Adna, ni žiri, a ni publika nisu slutili kakav će biti slijed događaja nakon toga. Studio Supertalenta se utišao, Adna je dobila svoj prostor te je hrabro udahnula i počela pjevati pjesmu “O jednoj mladosti” velike umjetnice Josipe Lisac.

Nedvojbeno, pjesma je veoma teška i za nekoga drugog bi možda bila prevelik zalogaj, ali Adna ju je izvela toliko dostojanstveno da je žiri pritisnuo zlatni gumb, dajući joj tako automatski prolaz dalje. Nedugo zatim, ponovo se pojavila na sceni izvodeći pjesmu Indexa “Da sam ja netko”. Ovaj put je bila mnogo sigurnija u sebe, odlučno je gledala ispred sebe i ponovo dobila zlatni gumb.

Sigurno je da čak ni u finalu, kada je izvodila pjesmu Tonyja Cetinskog “Kao u snu”, nije sanjala da će dobiti priliku da izvede tu pjesmu pred Tonyjevim fanovima u Zenici i Sarajevu. Naime, nakon završetka takmičenja Tony ju je pozvao da mu se pridruži na jednom dijelu turneje, a Adna nije sakrila oduševljenje pjevačevom ponudom.

“Kada sam se prijavila, htjela sam vidjeti kolike mogućnosti imam. Nekako sam željela sigurnu pozornicu, da testiram šta sve mogu, koliko daleko mogu otići. Cjelokupno iskustvo je ispunilo sva moja očekivanja”, kaže Adna.

Foto: D. S./Klix.ba

Foto: D. S./Klix.ba

Ona je na Tonyjevoj konferenciji za medije pred koncerte dobila priliku da s njim uz pratnju klavira otpjeva pjesmu “Kao u snu”. Koljena su joj zaklecala, a glas zadrhtao, ali je odlučno izvela drugi dio numere pred brojnim novinarima. Adna ne krije oduševljenje Tonyjevom odlukom da je povede sa sobom na koncerte.

“Činjenica da pjevač, koji je nekako na vrhuncu muzičke scene na ovim prostorima, komunicira sa mnom i zove me da radim s njim je nevjerovatna. Smatram da je on jedan od najboljih umjetnika te mi je velika čast što sam dobila priliku raditi s njim. Situacija je luda za nekoga ko je u junu prošle godine govorio da nikad neće uspjeti nešto više”, priča nam nasmijana Adna.

Ova devetnaestogodišnjakinja ističe da joj je za sada najbitnije “ispuniti index” dobrim ocjenama tokom studiranja na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu. Od 2019. godine očekuje mnogo te se nada da će kroz predstojeće koncerte s Tonyjem dobiti priliku da uživa i uči o muzici.

“Muzikom se ne želim baviti na komercijalan način. Voljela bih steći neka iskustva i poznanstva koja bi mi pomogla da se što bolje ostvarim u muzici”, kaže Adna.

Foto: D. S./Klix.ba

Foto: D. S./Klix.ba

Prve korake u muzici pravi u osnovnoj muzičkoj, ali ističe da dosta ozbiljnije shvata srednju muzičku školu, jer je tu shvatila da se želi baviti solo pjevanjem. U njoj oduvijek gori ljubav prema muzici, tako da je prijavljivanje na Supertalent bio prirodan slijed događaja.

“Imala sam problema s vokalom, jer dok ste mlađi i tražite pjesme koje možete pjevati uvijek želite da zvučite kao Beyonce ili Alicia Keys. Moj glas je drugačiji i kada sam imala 15 godina to sam doživljavala drugačije. Tada nisam bila dovoljno zrela da to shvatim ovako. Prilagođavala sam se onome što imam i od svega toga je nastalo ovo”, rekla je Adna.

Na račun svog pjevanja dobila je mnogo komplimenata, ali najveća nagrada joj je činjenica da će pjevati s Tonyjem. Kao najdraži komentar kroz takmičenje navodi komentar Davora Bilmana koji je nakon njene izvedbe pjesme Indexa rekao: “Napokon je neko ovu pjesmu izveo onako kako to ona zaslužuje”.Adna svoj stil opisuje kao “lagani štreberski”, a tvrdi da bez podrške roditelja ne bi uspjela doći tu gdje jeste. Privatno sluša Radiohead, Bombay Bicycle Club i slične bendove, a nije joj strana ni narodna muzika.

Njeni nastupi do sada mnogo obećavaju, a kritičari joj predviđaju sjajnu budućnost. Adna na sve to skromno sliježe ramenima te kaže kako će se potruditi dati sve od sebe da uspije u onome što voli raditi.

Klix.ba