Portal 072info

Advokat Mehmedbašić: Arabela je mogla biti model, a zbog teške sudbine završila je na heroinu

a 43
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Arabela Avdić (19) je u prisustvu svog branioca, advokata Omara Mehmedbašića, dala izjavu u Tužilaštvu Kantona Sarajevo. Ona je uhapšena u akciji FUP-a kodnog naziva „Lipa“ zbog sumnje da je u maju ove godine u stanu u naselju Alipašino Polje ograničila je slobodu kretanja dvojici muškaraca, potom ih je udarala šakama i nogama i nanosila im povrede nožem.

Advokat Mehmedbašić kazao je da se danas obratio tužiteljici želeći da je upozna sa teškom sudbinom 19-godišnjakinje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Rekao sam tužiteljici da Arabela nažalost nije mogla da upravlja svojom sudbinom, jer sam bio prisutan kao branilac njenog oca 2009. godine kada je lišen slobode zbog dva krivična djela. Sat nakon što su ga odveli, mama joj je ukrala svu ušteđevinu iz stana koja nije bila mala i iznosila je oko 100.000 KM. Mama je pobjegla i nikada se nije javila- kaže Mehmedbašić.

Omar MehmedbašićOmar Mehmedbašić

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

On je u Tužilaštvu istakao da je Arabela koja je tada imala osam godina ostala s dvije djevojke koje su se bavile prostitucijom i s njima je odrastala.

– Ja sam joj donosio novac da bi mogla preživjeti jedan izvjesni period, a izdržavale su je i te prostitutke. Radi se o jednoj prelijepoj djevojci i da je imala drugačije uslove mogla je biti model, ovako je ovisna o heroinu. Tražio sam njeno vještačenje, molio sam tužiteljicu Jasminku Knežević da joj odobri da je odvedu u ambulantu da primi terepiju jer je u krizi. Ovo govorim iz razloga jer mediji osuđuju moju branjenicu a ne znaju kako je odrasla. To zlostavljanje i tuča bili su zbog droge. Danas je s tim muškarcima ostala u dobrim odnosima- ističe advokat Omar Mehmedbašić te dodaje da je Arabelin otac sada na slobodi i da je zabrinut za nju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Avaz

Podijelite članak
  • 2
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

SLUČAJ U BIH: Vozio pijan, odbio da da dokumente, pa pokušao da podmiti policiju

072info.com

TRAGEDIJA U BIH: Muškarca usmrtio grom

072info.com

BiH: Optuženi za pokušaj silovanja 12-godišnjakinje

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)