Alen Islamović o predstojećim praznicima: Svi smo u Bihaću, kćerke, zetovi i unuci

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Miris prvih decembarskih hladnih dana u sebi ima posebnu čar. Donosi nam snijeg, praznike i budi divne osjećaje, da za kraj godine uživamo u najljepšim momentima i zapamtimo mjesece iza nas samo po dobrom.

O prazničnoj atmosferi smo razgovarali i s jednim od najpoznatijih pjevača s ovim prostora, Alenom Islamovićem. Ponosni suprug, otac i djed, otkrio nam je kako sa svojom porodicom u voljenom Bihaću provodi praznične momente.

Alen Islamović sa suprugom Marijanom, kćerkama Unom i Larom

ČITAJ JOŠ:  Čuvarkuća liječi cijeli organizam

– Kad krene decembar i zamiriše dolazak snijega normalno je da porodica već počne tad dogovarati gdje će za Novu godinu. Posljednih nekoliko godina skupljamo se svi, kćerke, zetovi i unuci u Bihaću. Moja obaveza je okititi dvorište, montirati jelke, osvijetliti ih žaruljicama, te osvijetliti kuću i nabaviti drva za loženje vatre u dvorišnom kaminu.

Rado Alen uživa i u pripremi hrane, pića i drugih potrepština, a sve u cilju da proslave praznika prođu besprijekorno.

– Obavezno moram obezbijediti pića za sve uzraste, naručiti kolače iz slastičarnica, pripremiti pecaru za roštiljanje jer ja to volim. Uglavnom oni dolaze na sve pripremljeno i želim da uživaju u novogodišnjim praznicima, a i ja sa njima. Prava čarolija je kad sve pobijeli. Te dane i ja rado očekujem jer volim zimu i snijeg. Bihać u zimsko doba ima drugu čaroliju, koju uljepšava i Una. Volim miris vatre u kaminu, cijepanje drva, a i poneka čašica rakije ide uz praznike. Ja sam i glavni dvorišni kuhar gdje po cijeli dan nešto spremam. Uglavnom volim novogodišnje praznike, volim kupovati poklone unucima i prijateljima. Za svakog neka sitnica mora biti ispod jelke, kazao nam je Alen i s nama podijelio fotografije svoje sretne porodice.

ČITAJ JOŠ:  “Crni petak” uzročio pucnjave i ubode nožem u tržnim centrima u SAD

Alen sa suprugom Marijanom ima dvije kćerke, Unu i Laru, a od njih je dočekao i unučiće, čije fotografije nam je ponosno pokazao.

Azra.ba

GODISNJICA
MARKETING