Screenshot 4 25
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Tehnologija / Zabava
Kurbani 2021

Vanzemaljaci ne samo da nas posjećuju, već su veoma zainteresirani za američka nuklearna postrojenja. NLO-i su viđani blizu nuklearnih postrojenja ili na mjestima testiranja takvog oružja. To tvrdi obavještajni dužnosnik zadužen za istraživanje tih pojava. Govoreći za Washington Post, Luis Elizondo, bivši direktor vojnog Programa za identifikaciju svemirske prijetnje (AATIP), otkrio je da su NLO-i, ko god njima upravljao, “fascinirani nuklearnom energijom”.

Postoji “neka vrsta povezanosti između ovih NLO-a i naše nuklearne tehnologije, odnosno pogona za proizvodnju nuklearne energije i nuklearnog oružja”, rekao je Elizondo za Washington Post, dodajući da su “ta ista zapažanja viđena i u drugim zemljama”.

Elizondo je govorio dok se Kongres priprema za razmatranje izvještaja o NLO-ima, ili NZF-ima (neidentificirani zračni fenomeni). Izvještaj je naručen pod Trumpovom administracijom prošle godine, a sastavio ga je Pentagon. Izvještaj neće potvrditi niti poreći da su te letjelice vanzemaljske, prema isječcima koje su prošle sedmice otkrili novinari.

Iako neki tvrde da su NLO-i snimljeni još 1950-ih, vojska se tome uglavnom suprotstavljala i bila sklonija drugoj teoriji: da je to zapravo vrlo napredna tehnologija koju su razvili protivnici SAD-a. Elizondo nije siguran u to. Snimke koje je vidio sugeriraju tehnologiju “koja bi mogla biti negdje između 50 i 1.000 godina ispred nas”.

“Ta tehnologija nadmašuje sve što imamo u svom inventaru i, prilično smo sigurni, sve što naši strani protivnici imaju”, rekao je on.

Brze promjene smjera ovih letjelica zbunile su Elizonda, i smatra da to ljudi ne mogu izdržati, niti ljudske tehnologije to mogu napraviti. Brzina leta također uveliko nadmašuje onu koja je nama dostižna. Nadalje, NLO-i naizgled imaju sposobnost sakrivanja od ljudskih promatrača i djelovanja u bilo kojem mediju – zraku, vodi ili vakuumu svemira – bez ugrožavanja performansi.

Donedavno se činilo nevjerovatnim da jedan bivši vojni dužnosnik tako iskreno govorio o NLO-ima. Ali sada mnogi američki dužnosnici otvoreno pričaju o tome.