Portal 072info

Amina Hodžić je nova voditeljica Dnevnika Nove BH

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Programskom timu Nova BH televizije se kao voditeljica centralno informativne emisije „Dnevnik“ pridružuje i Amina Hodžić, jedno od najprepoznatljivijih lica sa TV ekrana u Bosni i Hercegovini. Nova BH i ovom akvizicijom potvrđuje status medijske kuće koja okuplja vrhunske profesionalce. Upravo će oni stvarati neovisan i objektivan informativni program koji ultimativno stavlja gledatelja u centar svog programa.

„Dolazak u Informativni tim Nove BH velika je profesionalna prekretnica i ambicija, koju u saradnji sa svojim kolegama želim izraziti kroz istinito i pouzdano novinarstvo. Pridružujem se iskusnoj, talentiranoj ekipi stručnjaka koji će postaviti nove temelje televizijskog novinarstva u našoj zemlji. Kao mlada novinarka donijet ću kreativni elan u našu redakciju koja već djeluje kao jedna velika porodica. Kreiranje Informativnog programa je imperativ za cjelokupan programski i produkcijski tim Nove BH i zaista se veselim rađanju našeg i Vašeg novog Dnevnika“ – rekla je Amina Hodžić.

Amina je svoj novinarski put započela prije sedam godina kao novinarka, voditeljica i producentica u redakcijama kulturno – zabavnog programa FACE televizije i TV1. Početkom 2015. godine pridružuje se informativnom timu Federalne televizije gdje je bila angažirana kao voditeljica emisija „Federacija plus“ i „Dnevnik 2“. Amina Hodžić ima zavidno iskustvo kao prezenter informativnih emisija i u svojoj sedmogodišnjoj karijeri značajan broj realiziranih intervjua sa istaknutim ličnostima iz različitih sfera društvenog života Bosne i Hercegovine. Amina je bachelor komunikologije na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.  

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Podsjećamo, tim Nove BH strateški je odredio pravac najgledanije televizije u BiH i nesumljivo će odgovoriti svim izazovima koje donosi nova era televizijske industrije. Tačan, neovisan i pouzdan Informativni program će biti nositelj programskih sadržaja Nova BH televizije, koji stavlja gledatelja u centar svih informacija i radi za dobrobit svih građana u Bosni i Hercegovini.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 31
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME