Barbarez: Očito je da već odavno nisam kandidat za selektora, “oni” su davno odlučili

Sergej barbarez septembar2019 Eurosport

Proslavljeni bosanskohercegovački nogometaš i kandidat za selektora reprezentacije BiH Sergej Barbarez oglasio se putem Instagrama, istakavši da ga nakon početnih rezgovora sa Nogometnim savezom više niko nije kontaktirao.Kako je zaključio bivši kapiten Zmajeva, “očito je da više nije kandidat za selektora”, zahvalivši se navijačima i javnosti na svakodnevnoj podršci.

“Puno ljudi mi se posljednjih dana javlja, šalje poruke, zaustavlja na cesti, daju mi podršku i nadaju da ću ja biti selektor reprezentacije. Mislim da svi oni zaslužuju da znaju istinu, da ja ustvari od razgovora više nisam imao nikakvog kontakta sa bilo kim iz saveza. Očito je da ja već odavno nisam kandidat i da su se “oni” davno odlučili za nekog drugog. I bolje tako, jer kao što sam rekao ranije, nikada nisam i neću biti dio nečijih igara.

https://www.instagram.com/p/CKM_pbMAW5b/?utm_source=ig_web_copy_link

Žao mi je samo jer prema vašoj podršci i reakcijama , vjerujem da budem selektor nije bila samo moja želja nego i želja navijača… Zato želim još jednom reći veliko za sve što doživljam od prvog dana od kada sam u reprezentaciji, pa sve do danas, kao i za ono što tek dolazi, jer ovo je posebna veza koju niko ne može promijeniti . Ponosan sam što šte uvijek uz mene i što ste mi ovakva podrška i još jednom vam hvala svima, na svakoj poruci, na svakom pozivu, na svakom rukovanju , na svakom pozdravu sa druge strane ulice . Bez vas ne bi bio ono što jesam i na tome vam veliko hvala!!!”; napisao je Barbarez.

U komentarima su se nakon toga oglasili i bh. reprezentativci poput Miralema Pjanića i Ibrahima Šehića pruživši podršku popularnom Barbi, a nekadašnji hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić poručio je da je “gospodin”.

Podsjetimo, nogometna reprezentacija BiH još uvijek nije dobila novog selektora budući da je posljednja sjednica Izvršnog odbora prekinuta jer se nije željelo glasati bez prisustva svih članova. Barbarez je bio prijedlog Emira Spahića za novog selektora, ali je Komitet za izbor selektora procijenio da je bolji kandidat bugarski trener Ivaylo Petev o kojem će se glasati na IO.

Nastavak sjednice Izvršnog odbora NS BiH će se desiti u četvrtak, a na njoj će ponovo glasati o Petevu. Bugarski trener će postati selektor BiH ukoliko dobije 11 glasova od 15 članova Izvršnog odbora, od kojih mora biti bar po jedan glas od sve tri nacionalne komponente.

Ukoliko Petev ne dobije podršku više od dvije trećine članova Izvršnog odbora, onda će bugarski stručnjak biti definitivno prekrižen kao Bajevićev nasljednik.

KLIX

Prethodni članakKalifornija traži povlačenje vakcina “Moderne”
Sljedeći članakStanivuković rekao da “Davidovo srce” više niko neće uklanjati