Bilal Bosnić danas izlazi na slobodu

b 2
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nekadašnji vođa vehabija iz Bužima Husein Bilal Bosnić danas bi, prema najavama, trebalo da izađe iz zatvora u Vojkovićima gdje je služio kaznu od sedam godina na koju ga je osudio Sud BiH zbog podsticanja na terorizam.

Da Bosnić danas izlazi iz zatvora jer je odslužio kaznu potvrdio je “Nezavsinim novinama” direktor zatvora Siniša Perković.

Bosniću je 2016. potvrđena presuda kojom je osuđen na sedam godina zatvora zbog vrbovanja i podsticanja na terorizam, te organizovanja terorističkih grupa. U Vojkoviće je prebačen iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica, gdje je ranije služio kaznu.

ČITAJ JOŠ:  DETALJI TRAGEDIJE: U Sani se utopili dječak i amidža koji ga je pokušao spasiti

Njemu je prvostepena presuda izrečena krajem 2015. godine kada je proglašen krivim da je 2013. i 2014. održavao govore s ciljem podsticanja pripadnika selefijske zajednice da se priključe organizovanoj terorističkoj grupi u Islamskoj državi.

Uhapšen je 3. septembra 2014. godine u akciji “Damask” zajedno sa još 15 selefija, a nakon tri mjeseca pušteni su na slobodu. Međutim, ubrzo potom ponovo je uhapšen, a zatim vraćen u pritvor.

GODISNJICA
MARKETING