Bipolarni poremećaj utječe na svaki aspekt života

2 1
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Bipolarni poremećaj dramatično utječe na raspoloženje i može dovesti do epizoda depresije i ushićenja, što može utjecati na nečije zdravlje, produktivnost i odnose. Živjeti s bipolarnim poremećajem nije lako. Ovo su činjenice o bipolarnom poremećaju koje niste znali, navode stručnjaci.

– Bipolarni poremećaj utječe na svaki aspekt života, na poslu, u odnosima, pa čak i u svakodnevnim zadacima kao što su tuširanje ili spavanje…

– Uglavnom dolazi s drugim bolestima. Ova bolest utječe na osobu i fizički u obliku grčeva, migrene i metaboličkih poremećaja.

– Baš kao i otisci prstiju, ne postoje dva potpuno ista bipolarna poremećaja. Dijagnoza se značajno razlikuje što otežava karakterizaciju bolesti i propisivanje liječenja za nju.

– Istraživački tim s Univerziteta u Mičigenu sproveo je studiju o bipolarnom poremećaju gdje su otkrili da se bipolarnom poremećaju ne može dati jedan osnovni uzrok, jer je uglavnom rezultat kombinacije bioloških i faktora sredine.

Neke osobe, kažu stručnjaci, ne znaju da imaju ovaj poremećaj, a on se uglavnom ispoljava kroz nagle promjene raspoloženja.