Brnabić: Nazire se kraj ove epidemije

Podijelite vijest

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da se povodom epidemije korona virusa u Srbiji “polako vidi svjetlo na kraju tunela” i da se “nazire kraj ove epidemije”.

Brnabić je za Pink izjavila da je to “ogroman uspjeh za našu zemlju i sve nas”, i dodala da se zbog toga “ekstremno emotivno ponosi sa svojom zemljom, našim sistemom, zdravstvenim radnicima, predsjednikom, Vladom i našim građanima”.

ČITAJ JOŠ:  Otkrivena nova saznanja o posljedicama koronavirusa: Kako COVID utječe na probavni sistem?

“Čini mi se da smo nadomak da izguramo ovo. Danas je 41. dan, sutra završavamo šestu sedmicu, u petak počinje sedma, očekujemo da polako privodimo kraju epidemiju, uspjeli smo da održimo stvari pod kontrolom”, kazala je Brnabić i dodala da je važno da svi ostanu disciplinovani i da nastave da se pridržavaju svih propisanih mjera.

Brnabić je rekla da su trenutno “sve snage fokusirane da se suzbije epidemija u Nišu, Aleksincu, Požarevcu i Ćupriji”, kao i da je važno da se i ostatak Srbije pridržava restriktivnih mjera i discipline.

ČITAJ JOŠ:  Naučnici okrili novi soj koronavirusa: Zaobilazi dosadašnje vakcine

“Vidjeli smo zemlje gdje su bila dva udara jer su se prerano opustili”, kazala je Brnabić.

Na pitanje novinara kako to da broj oboljelih od korona virusa ipak iz dana u dan raste, Brnabić je odgovorila da je to posljedica povećanog broja testiranja, koje prelazi 2.500 testova dnevno, zbog koga mogu da se testiraju i oni sa blažim simptomima.

“Procenat pozitivnih u odnosu na testirane ili stagnira ili blago pada”, kazala je Brnabić i dodala da je procenat pozitivnih na korona virus u odnosu na broj testiranih na dnevnom nivou najviše iznosio 30 posto, dok je u srijedu taj broj iznosio 14 posto od ukupno testiranih u protekla 24 sata.

ČITAJ JOŠ:  Ovaj test bi mogao predvidjeti kome prijeti dugi Kovid nakon zaraze

N1


Podijelite vijest