Četiri godine ubacivali kovanice u bocu, skupili veliku cifru –

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Porodica iz Kanade prethodne četiri godine je ostavljala kovanice u ogromnoj boci, nalik onoj za vodu, a onda su zbog inflacije odlučili da je otvore i izbroje novac.

Čitav proces podijeljen je na Tiktok nalogu djevojke koja se potpisuje kao whosthatcurlykid.

Kako je navela, svi članovi porodice su tokom godina ostavljali sitniš ili kusur iz prodavnice, a kako je staklena boca bila baš teška, morali su da je razbiju, prenosi “Telegraf.rs“.

“Vremena su teška, hajde da je razbijemo”, napisala je ona uz prvi video, ostavljajući pratioce da pogođaju kolika suma se nalazi na gomili.

@whosthatcurlykid Gold coins are worth $1, silver and gold are worth $2 … how much do you think we have in here? #moneytok #fyp #canada ♬ Money, Money, Money – ABBA

Bilo je onih koji su smatrali da je u pitanju, pomalo nerealna suma od 500 dolara, ali i onih koji su procijenili da će cifra biti približnija nekoliko hiljada. I bili su u pravu.

ČITAJ JOŠ:  Radniku slučajno isplatili 330 puta veću platu: On odmah dao otkaz i nestao

Nakon prebrojavanja, ispostavilo se da je porodica sakupila nevjerovatnih 13.775 kanadskih dolara (oko 10.000 evra).

Ist je odlučila da u narednom videu objasni kako je njihova štednja funckionisala, u nadi da je ovo dobar podstrek za druge da “čuvaju kusur”.

“Težimo da koristimo mnogo gotovine u kući, ja lično osjećam da mogu više da uštedim kada koristim novac. Kada je na kartici, imam osjećaj da novac ne postoji zaista i ne mogu da se fokusiram na potrošnju”, pojasnila je djevojka.

ČITAJ JOŠ:  OD TRINAESTE GODINE: Maca je bio pekar, cijepao karte,radio u fabrici čokolade

Istakla je i da su je mnogi pitali na šta planiraju da potroše prikupljenu sumu.

“Nikakav veliki put, kola… Kao što sam rekla na početku, sve je veoma skupo, zato smo i otvorili bocu. Iskoristićemo ga za račune, moju školarinu…”, rekla je Kanađanka još jednom pozivajući i druge da započnu svoju štednju.

@whosthatcurlykid Part 2 of the money jar! This is your sign to save your pocket change 💰🤩 #fyp #money #canada ♬ We Did It! – Dora The Explorer
GODISNJICA
MARKETING