Četiri predrasude o neobaveznom seksu

Podijelite vijest

Seks bez obaveza i dan-danas predstavlja tabu temu. Na www.thecasualsexproject.com ljudi mogu podjeliti sa drugima svoja seksualna iskustva, a idejni tvorci kažu da je sajt napravljen baš da bi se razbile predrasude o kežual seksu.

Seks s bivšim frajerom je loša ideja

Nikol je studentkinja iz Kalifornije koja je prekinula vezu sa tadašnjim dečkom jer je zaključila da je njihov odnos povređuje, ali je poslije raskida nastavila da se viđa sa njim samo zbog seksa. Prvo je mislila da će je takva šema povrijediti, ali kaže da “jednostavno nije mogla da odoli”. Priznaje da je to uradila isključivo zbog trenutnog zadovoljstva. Vidjeli su se još nekoliko puta i Nikol kaže da se ni danas ne kaje zbog toga.

Vođenje ljubavi kvari prijateljstvo

Alis je s Tomom radila deset godina u istoj firmi i bili su prijatelji. Kada je odlučio da joj prizna svoja osjećanja, Alis je odjednom shvatila da i ona osjeća istu požudu. Pokupila ga je sa posla i otišli su u hotel gdje su prvi put spavali. Plašili su se osude okoline, pa su se dugo krili od svih. Danas imaju porodice, ali nastavljaju da se viđaju s vremena na vrijeme. I dalje su prijatelji.

Kežual seks s kolegom je zabranjeno voće

Ljubica je dobila novi posao i odmah je primjetila privlačnog i uspješnog šefa svog sektora – Nikolu. Uprkos kratkom opiranju, ona je započela tajnu seksualnu vezu sa svojim šefom. Dogovorili su se da to bude šema bez obaveza. Poslije nekoliko mjeseci tajnih susreta Nikola je zaprosio Ljubicu i danas su u srećnom braku.

Tu nema emocija

Dženi je Toma upoznala preko Fejsbuka. Rijetko su komunicirali, ali kada su počeli, ona je shvatila da imaju mnogo toga zajedničkog. Dogovorili su se da zajedno pogledaju pozorišnu predstavu, poslije koje su imali divlji seks. Onda su se vratili svojim životima i još dvije godine se viđali zbog seksa. Dženi je primjetila da su u međuvremenu razvili jaku emotivnu vezu i počeli su da žive zajedno.

24sata.rs