Čudotvoran napitak za brzo mršavljenje

Podijelite vijest

Nakon više od dvadesetogodišnjeg rada i usavršavanja dijeta i metoda detoksikacije, nutricionistkinja Ann Louise Gittleman ponovno je obradovala sve pobornike zdravog života.

64- godišnja autorka tridesetak knjiga, koje uključuju revolucionarne dijete i savjete kako umornom organizmu vratiti vitalnost, ovog je puta osmislila detoksikacijski plan koji uključuje takozvani čudotvorni napitak.

Piće crvene boje, čije osnovne sastojke čine sok od brusnice, đumbir i limun, udahnut će vašoj jetri novi život, očistiti je od toksina te samim tim poboljšati rad cjelokupnog organizma. Naime, jetra je najveći unutrašnji organ koji pročišćava krv, podupire probavni sistem, reguliše šećere u krvi i na kraju pomaže skladišćenju masnoća, te proizvodnju proteina.

Svaka čaša vina, kafe ili neki oblik industrijski proizvedene hrane zadaje ovom organu smeštenom na desnoj strani trbušne šupljine težak udarac, iako je svima poznata njegova sposobnost regeneracije. Stoga nemojte dopustiti jetri da sama nosi teret savremenog života, već posegnite za čudotvornim napitkom i pomozite joj pri čišćenju od toksina.

Ovaj prehrambeni plan, koji je osmislila Gittleman, dobar je zato što je primenljiv u svakodnevnom životu, koji uključuje bezbroj aktivnosti – od posla preko brige o djeci i shoppinga. Prije samog detoxa potrebno je sprovesti sedmodnevni prehrambeni režim koji uključuje pregršt voća i povrća koji čiste debelo crijevo od toksina i pripremaju jetru na jednodnevni post koji slijedi. Osmi dan je rezervisan za post koji uključuje isključivo konzumiranje vode i čudotvornog napitka, čiji recept možete pročitati ispod. Nakon ispiranja nečistoća slijedi trodnevno prilagođavanje i vraćanje u “normalu” prilikom čega su od velike pomoći probiotici – fermentirane namirnice koje podržavaju bakterije koje vaš organizma treba ne bi li uspješno sintetizovao vitamine i zadržao učinkoviti imuni sistem.

Sastojci za čudotvorni napitak:

2 litre vode od brusnice

1/2 kašike mllevenog cimeta

1/4 kašike usitnjenog đumbira

1/4 kašike muškatnog oraščića

3/4 šolje svježe iscjeđenog soka od pomorandže

1/4 šolje svježe iscjeđenog soka od limuna

Stevia (1-3 paketa)

Priprema:

Zakuhajte vodu od brusnice i smanjite vatru kako biste dodali začine. Sve zajedno kuhajte još 15-ak minuta te pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Umješajte sok od pomorandže i limuna te dodajte steviju. Spremite u frižider.

Tajna čudotvornog napitka krije se u soku od brusnice – djelotvornom antioksidansu, začinima koji smanjuju glad te soku od pomorandže i limuna koji predstavljaju prave vitaminske bombe u borbi protiv masnoća.

kucnilekar.com