CEF16BAC C23C 4502 AD62 D961B6C6D6E7
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava

Nakon 16 godina studijske apstinencije, Fuad Bacović Deen je realizirao album pod nazivom „Rane manje bole“. Ovaj sjajni pjevač je 1997. godine započeo svoju karijeru u grupi “Seven Up“ kao veoma mlad. Sa nepunih 15 godina kaže da mu je već tada prislonjena etiketa vezana za seksualnost o kojoj on kao dijete nije imao pojma. Potom su ga mediji dovodili u kontekst i očeve karijere što je za njega sve predstavljalo breme koje nije mogao nositi na svojim plećima.

Sa novim albumom je, kaže, prezadovoljan a spot je snimio u Los Anđelesu gdje je ponovo dobio podršku Eme Golijanin kao što je to bilo sa pjesmom “Dao sam ti dušu“ koju je svojevremeno režirala a i pojavila se u njemu.

Zanimljivo je da je ovog puta Deen pokupio simpatije i sjajne komentare vezane za novi album i naslovnu numeru koju je ekranizirao, a u kome se poavljuje ponovo Ema. Jer, kako on reče, mene znaju, a nek malo bolje upoznaju prelijepu Sarajku i Bosanku. Zahvalan je na svim pozitivnim komentarima a posebno ističe jedan koji kaže da je ovaj album bio potreban i nama i njemu.

Čini se da on nije neko ko je prenapredan za naše prostore, nego da fali našim krajevima, osoba i umjetnik kakav je Deen koji se i danas zadovoljava malim, sitnim stvarima i, kako reče, živi sadašnjost.