Dječak (15) imao moždani udar jer je previše vremena igrao igrice

Screenshot 1 1546
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Petnaestogodišnji dječak iz Kine hitno je prebačen u bolnicu u martu nakon što je pao u nesvijest u svojoj kući u gradu Nannningu.

Navodno je imao moždani udar zbog kojeg mu je lijeva ruka bila paralizirana, nakon što je čitav mjesec igrao videoigre i spavao samo dva sata po noći.

Kao i njegovi brojni vršnjaci širom zemlje, i Xiaoibin je zbog koronavirusa bio zatvoren u kući od februara.

Njegovi roditelji rekli su ljekarima da većinu vremena provodi u svojoj sobi, pod izgovorom da pohađa online nastavu, ali kasnije su otkrili da je svoje dane i većinu noći zapravo proveo igrajući videoigre.

Prema medicinskim stručnjacima iz bolnice Jiangbin, to je bio glavni uzrok dječakovog neobičnog moždanog udara, od kojeg mu je paralizirana ruka.

“Zatvarao je prozore i zaključavao vrata. Nismo imali pojma što on tamo radi. Vidjela sam njegov razgovor s prijateljima putem interneta. Rekao je da nije odmoran i da spava najviše dva sata dnevno”, rekla je Xiaobinova majka.

Nakon što se onesvijestio u svom domu, prevezen je u bolnicu gdje je CT pretraga pokazala da je imao moždani udar. Specijalistica neurologije rekla je novinarima da je dječakovo stanje, neobično za tako mladu dob, vjerojatno uzrokovao nezdravi životni stil koji je vodio proteklih mjeseci.