Dodik pozvao NSRS da usvoji izvještaj Međunarodne komisije za Srebrenicu: Nakon toga zakazan miting

Dodik pozvao NSRS da usvoji izvještaj Međunarodne komisije za Srebrenicu: Nakon toga zakazan miting

Predsjednik RS Milorad Dodik pozvao je da u četvrtak u Narodnoj skupštini RS bude usvojen izvještaj Međunarodne komisije za Srebrenicu, a nakon toga i na prisustvo “velikom mitingu srpskog naroda na Trgu Krajine u Banjoj Luci” sa kojeg će, kako kaže, biti poručeno “da su Srbi posvećeni svojoj slobodi i odbrani svoje budućnosti”.

Dodik je u telefonskoj izjavi Srni iz Atine naveo da će na tom skupu biti ukazano da su “svi oni iz srpskog naroda koji su počinili zločine u prošlom ratu osuđeni i utamničeni i da je hajka koja se vrši nad srpskim narodom prevršila svaku mjeru”.

– Sa ovog mitinga jasno ćemo poručiti da ne možemo da živimo sa muslimanima, odnosno Bošnjacima koji nas uporno kleveću i nameću nam odgovornost tamo gdje ne postoji – poručio je Dodik.

On je ponovo rekao da Srbi moraju da budu svjesni situacije u kojoj se nalazi srpski narod i RS.

– Stoga pozivam da u četvrtak u NSRS usvojimo zajedno izvještaj Međunarodne komisije za Srebrenicu, a da se poslije podne okupimo na velikom narodnom mitingu – naglasio je Dodik.

On je naveo da će miting koji je zakazan za 18:00 sati na Trgu Krajine biti “veliki miting slobodarskog srpskog naroda koji će poručiti da su Srbi častan, pošten, istorijski narod”.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS