Portal 072info

Dvije trećine prvih slučajeva korone u vezi s Kinom, Italijom i Iranom

20200731190241 613628
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Skoro dvije trećine prvih slučajeva pozitivnih na virus COVID-19 povezano je s putovanjima u Kinu, Italiju i Iran, prije nego što je Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) proglasila pandemiju, pokazali su rezultati istraživanja objavljeni u medicinskom časopisu Lanset.

Prvi slučaj zaraze virusom COVID-19 potvrđen je u decembru u kineskom gradu Vuhan, a SZO je 11. marta proglasila pandemiju izražavajući zabrinutost zbog alarmantnog širenja tog virusa.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Istraživanjem američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) obuhvaćeno je 99 zemalja van Kine, od kojih je u 75 zabilježeno da su prvi slučajevi registrovani nakon “nedavnog putovanja u zemlju koja je pogođena” virusom COVID-19.

Istraživanje je pokazalo da ljudi koji su posjetili Italiju čine 27 odsto prvih slučajeva zaraženih virusom COVID-19, Kinu 22 odsto, a Iran 11 odsto prije nego što je proglašena pandemija.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako je navedeno u izvještaju, tokom prvih 11 nedjelja od izbijanja virusa identifikovano je 32.459 slučajeva virusa COVID-19 u 99 zemalja van Kine.

Podijelite članak
  • 8
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Jupić: Šta se nameće kao najveći problem tokom pandemije

072info.com

Nenadić: Slike iz Neuma i drugih turističkih mjesta stvaraju dojam kao da se ništa ne dešava

072info.com

Gripa i drugi val koronavirusa: Možemo li spriječiti najgori scenario najesen

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

dino pasalic knjiga promocija