Džaferović u Zenici: Ne smije doći do smanjenja penzija i invalidnina

Podijelite vijest

Došli smo da vidimo na licu mjesta kako stoje stvari kada je u pitanju borba protiv ekonomije, ali i nastojanje da sačuvamo ekonomiju, poručio je Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, nakon sastanka sa premijerom Mirzom Ganićem i ministrima u Vladi ZDK, te predsjedavajućim Skupštine ZDK Ćazimom Huskićem. 

Prema njegovim riječima, zajednička akcija entitetske i državne vlasti donosi rezultat, spriječen je nagli rast epeidemije, a to je svima bio cilj jer naši zdravstveni kapaciteti nisu takvi da bi mogli podnijeti takav rast. 

ČITAJ JOŠ:  Čelnik WHO-a: Kraj pandemije se nazire, ali nije tako blizu

– To je u BiH uspješno postignuto i želim iskoristiti priliku i pozvati građane BiH da se strogo pridržavaju mjera uputa i naredbi institucija. Federalna vlada je poduzela niz koraka i mjera kako bi nabacila nedostajuću opremu – kazao je Džaferović. 

Ističe da, koliko mu je poznato, federalna vlada, nakon što je riješila pitanje testova, riješila i pitanje respiratora.  

– Njih 100 treba doći u FBIH i rasporedit će se shodno broju stanovnika. Poduzimaju se mjere zaštite ekonomije, federalna vlada ih poduzima a vidim da je to učinila i kantonalna vlada – ističe Džaferović. 

ČITAJ JOŠ:  Novo kažnjavanje građana Zenice, zloupotreba budžetskog novca za kupovinu glasova 

Avaz


Podijelite vijest